- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Светислав Пешић више није селектор Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
Као гром из ведра неба одјекнула је вест да Светислав Пешић напушта место селектора кошаркашке репрезентације Србије. После серије одличних резултата са Орловима, искусни 75-годишњи стратег је одлучио да не води национални тим у квалификацијама за Европско првенство.
Светислав Пешић водио је Србију до сребра на Мундобаскету прошле године у Манили, да би овог лета Орлови под његовом командом летели до бронзе на Олимпијским играма у Паризу.
Искусни „тренерски вук“ из Пирота имао је важећи уговор са КС Србије до завршетка турнира у Паризу, али је после тога било крајње очекивано да ће водити екипу у квалификацијама за Европско првенство. Ипак, дошло је до промене и Пешић више није селектор, те самим тим неће бити уз Орлове током новембарских мечева у оквиру квалификација за Евробаскет.
Он је у изјави за Политику потврдио да више неће бити селектор.
„Поручујем да одговорни, они који ће убудуће водити КСС треба да знају да између осталог морају да траже и новог тренера. Ја ћу, наравно, увек бити на располагању српској кошарци, али ћу се окренути неким другим циљевима и пројектима за које нисам имао времена зато што сам 24 часа дневно био у служби националног тима Србије“, рекао је Пешић за Политику.
Подсетимо, Пешић је пре овог мандата водио Југославију од 2000. до 2002. године и покорио је тада Европу и свет.
И даље није познат разлог због превременог одласка Светислава Пешића са места селектора Србије. Једино што се зна јесте да су на помолу промене на челу КСС.
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
СПОРТ
Повреда Милутинова одлучила о доласку Петрушева у Звезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала