- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Београд спреман за спортски спектакл

© Фото : Мтс Ајронмен Београд (Александар Стојановић)Триатлон
Триатлон - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
Београд ће у недељу бити домаћин „Ајронмен 70.3 триатлон трке“, а то ће бити прва трка у овом делу Европе која ће окупити више од 1.000 врхунских такмичата који долазе из целог света.
Прави спектакл биће одржан 15. септембра када ће триатлонци из 62 државе почети борбу у српској престоници.
Бојан Ђурић, директор „Ајронмен 70.3 трке“ изјавио је на конференцији за медије у хотелу Радисон, да по први пут у историји Србије имамо оволику број такмичара, из 62 државе.
„У недељу нас очекује спектакл какав регион није видео. Хиљаду пливача у Савском језеру, хиљаду бициклиста на ауто-путу, хиљаду тркача уз Београд на води. Ово је једна од две трке у целом свету која се одржава у главном граду, огромну захвалност дугујемо Граду Београду на несебичној помоћи“, рекао је Ђурић.
Дарко Главаш, градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација и координацију рекао је да ће Београд и у недељу показати да је традиционално добар домаћин, те истакао да ће у раним јутарњим сатима доћи до измене режима саобраћаја.
„Реч је о изузетно захтевној организацији, први пут имамо догађај оваквог формата на Балкану, што ће условити измене линија градског превоза и затварање саобраћаја на појединим деоницама. Апелујем на грађане да се понашају у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом, а комунални систем Града ће се потрудити да обезбеди што лакше кретање. Од 12.30 часова постепено ће уследити отварање саобраћаја, док се у раним поподневним сатима саобраћај враћа у нормалу. Организатори су испунили све законске предуслове, очекује нас сјајан догађај, позивам све да дођу и бодре такмичаре“, изјавио је Главаш.
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
СПОРТ
Ко би могао да наследи Пешића?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала