- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка наставља са репресијама: 20 наоружаних агената ФБИ упало у кућу сараднице телевизије РТ

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЛого телевизије РТ
Лого телевизије РТ - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Пратите нас
Наоружани припадници ФБИ претукли су сарадницу РТ током претреса њене куће у Сједињеним Државама, наводи се у саопштењу телевизије РТ, објављеном на Телеграму.
„Не наводимо име сараднице из безбедносних разлога. Она је радила у Мајамију. Припадници снага безбедности су дошле у њену кућу око пет сати. Службеница је у то време спавала. Нису јој дали да се обуче. Претукли су је и претресли", наводи се у саопштењу.
Након тога, сарадницу су испитивали пет сати: разговор се тицао главне уреднице РТ Маргарите Симоњан и других топ менаџера канала.
„Безбедњаци су проверавали преписку са њима, захтевале су да се телефон откључа. Сви геџети су након претреса одузети“, појашњава се у саопштењу
Такође, како пише РТ, ФБИ је био посебно заинтересован за колумнисту РТ, бившег америчког обавештајца Скота Ритера, а покушали су да сазнају и детаље о финансирању канала.
Није подигнута никаква званична оптужница. Она је из безбедностних разлога морала да напусти САД.
Подсетимо, америчко Министарство финансија је 4. септембра саопштило да се уводе санкције медијској групи „Русија севодња“, али и главној уредници групе и РТ Маргарити Симоњан и читавом низу истакнутих руководилаца.
Руско Министарство спољних послова изучава мере америчких власти и припрема одговор на њих.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала