- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мурињо открио зашто је довео Костића: „Можда буде и голман“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Филип Костић
 Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Пратите нас
Филип Костић, српски фудбалер, недавно је стигао у Фенербахче, а Жозе Мурињо, прослављени португалски стручњак, од њега има велика очекивања пре свега због богатог искуства.
Фенербахче ће се се ове сезоне кретати на српски погон јер је уз Душана Тадића део турског тима постао и Филип Костић који је стигао из Јувентуса.
Због чега је управо српски фудбалер био избор открио је у разговору са турским медијима Жозе Мурињо, тренер Фенербахчеа.
„Остали смо без левог бека, а имали смо кратко време да то решимо. Филип Костић може да игра на три позиције, крилног бека, и лево у везном реду. У том смислу нам даје више опција за боља решења. Он је искусан играч, а и наш тим је веома добар“, рекао је Мурињо.
Славни Португалац потом се и нашалио и најавио да би Костић могао да постане и голман уколико је то потребно тиму.
„Можда ће Костић играти на позицији голмана. Сваки играч ће играти где год је потребно, то је наша филозофија. Имамо добре опције на свакој позицији, тако да сам веома задовољан послом који је урадио наш менаџмент у прелазном року“, истакао је Мурињо.
Говорио је потругалски стручњак и о томе како је стигао у турски тим.
„Фенербахче је изабрао мене. Било је других понуда, имао сам састанке са разним тимовима. Није ми се журило да донесем одлуку. У том моменту била су тројица кандидата за председника. Сва тројица су се састала са мном и желела су мене. Ја нисам желео Премијер лигу, Серију А или Португал поново. Ово је ново место за мене. Клуб жели да оконча тежак период. Дан по дан, недељу по недељу… Разумем зашто. И ја желим да будем део снова овог клуба“, објаснио је Мурињо.
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
СПОРТ
Петрушев у Звезди је затворена тема
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала