- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нова бура у Сплиту: „Испао сам жртвено јагње, а мишеви су се сакрили у рупу“

© Фото : Youtube/vel croФудбалска утакмица Хајдук-Динамо
Фудбалска утакмица Хајдук-Динамо - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Пратите нас
Хајдук из Сплита, који је у сезону ушао са шампионским амбицијама, да би на почетку уследила права бура и одлазак једног од најбољих фудбалера Ивана Перишића, остао је после само четири месеца и без спортског директора Николе Калинића.
Прекаљени голгетер који се у Сплит вратио како би помогао у трансфер политици, не би ли се клуб с Пољуда после две деценије окитио титулом првака Хрватске, добио је отказ, али није желео да ћути.
Организовао је бивши нападач конференцију за медије на којој је говорио о лошем стању у клубу, као и да тренер Ђенаро Гатузо није испоштован око појачања, те да клупску политику воде људи којима Хајдук није у срцу и који немају везе са фудбалом.
И не само то, Калинић је рекао да је испао жртвено јагње, а да су се мишеви сакрили у рупу, што се односи на критичаре, као и да тренер Гатузо не прича са председником Иваном Билићем.
Партизан Хумска - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
СПОРТ
Лига Европе ипак у Хумској
„Тренер већ дуже време не прича са председником јер му је обећао четири појачања. Ја сам испао жртвено јагње, а мишеви се се сакрили у рупу. Знам да Гатузо није задовољан. Хтео сам да имамо кичму екипе, Ливаја, Ракитић, Уремовић. Уз њих Пукштаса и Сигура и требало је да доведемо још великих појачања. Дајаку и Бенрахоу су морали да буду враћени, припремали су тужбу против клуба. Цело лето су тражили клубове и нису их нашли, а према правилима ФИФА клуб је требао да их врати“, рекао је Калинић.
Означио је Аљошу Павлина као човека који има већа овлашћења, чак и од самог председника.
„Знам да ме председник није отпустио. Показао ми је још раније поруку Павлина о мени. Од првог дана сам знао да неће ићи у добром смеру. Људи коју надзиру Хајдук не воле клуб и немају везе са фудбалом. Мислим на Надзорни одбор. Председник ми је после недељу дана мандата показивао поруке Аљоше Павелина против мене. Не знам тачно ко ме је сменио, знам да председник сигурно није“, рекао је Калинић.
Бивши нападач Милана погледао је истини у очи, поручивши да Хајдук нема будућност.
„Ови људи који су тренутно на важним позицијама у клубу немају везе ни са Сплитом, ни са Хајдуком. Они ће се разбежати, није их брига ни за шта. Једноставно, нису ми дозволи довођење неких играча. Ја то морам да питам председника, а он да тражи одобрење Надзорног одбора. То траје јако дуго и нема смисла. Јер, у фудбалу се ствари дешавају брзо, такво управљање клубом нема смисла“, констатовао је бивши директор Хајдук Сплита Никола Калинић.
Кућа фудбала у Старој Пазови - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
СПОРТ
Промене у ФСС – стиже нови генерални секретар
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала