- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија упозорава Америку: Ако вас занима ваша безбедност – престаните са провокацијама

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Пратите нас
САД треба да престану са провокативним спекулацијама на тему украјинских напада у дубину руске територије ако су заинтересоване за своју безбедност, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.
„Ако су САД заинтересоване за, како саме кажу, јачање сопствене безбедности, требало би одмах да престану са таквим провокативним темама и да се, наравно, уздржавају од слања било каквог наоружања у зону специјалне војне операције. И да не подстичу своје клијенте у Кијеву на кораке који могу још више да погоршају ситуацију“, рекао је Рјабков.
Како је оценио, изјаве САД о могућем укидању ограничења Кијеву за нападе у дубину руске територије представљају елеменат психолошког рата.
„То је део хибридног рата који Вашингтон одавно води против наше земље. То је покушај да психолошки утичу на чврсту решеност наше земље да у потпуности осигура спровођење свих задатака специјалне војне операције“, констатовао је Рјабков.
Он је закључио да сигнали и поступци САД који воде ка ескалацији неће променити пут којим Русија иде, али ће повећати ризике за Вашингтон и његове савезнике.
Председник Русије Владимир Путин поручио је раније да представници земаља НАТО-а морају бити свесни са чиме се играју када говоре о предлозима Запада да се Кијеву дозволе напади на територију Русије.
Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг сматра да Кијеву треба дозволити да изводи нападе на руску територију западним оружјем, јер је, по његовом мишљењу, „то самоодбрана, што је посебно важно у контексту офанзиве руске војске код Харкова“.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала