- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Подгорички хор непожељан на обележавању годишњице ослобођења Корчуле

© Фото : YpuTube/KIC POP HOR, snimak sa ekranaКИЦ ПОП хор из Подгорице
КИЦ ПОП хор из Подгорице - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Пратите нас
„КИЦ ПОП хор“ из Подгорице непожељан је на обележавању 80. годишњице ослобођења Корчуле, саопштили су хрватски бранитељи у отвореном писму јавности.
Они кажу да подржавају обележавање годишњице ослобођења Корчуле, али им је, како наводе, као хрватским бранитељима неприхватљиво да песме с којима намерава да наступи „КИЦ ПОП хор“ из државе из које долази војска која нас је заједно са војском из Србије напала 1991. године.
„Војска од које смо бранили Дубровник, Стон и остатак Републике Хрватске“, пише у отвореном писму које је потписао председник Удружења хрватских добровољаца домовинског рата Чара Гордан Томић.
Наводе да им сметају симболи тоталитарног режима бивше СФРЈ који се често налазе у позадини приликом појединих наступа и величања југословенског унитаризма. Указали су да ће због најављеног концерта одржати протест на којем ће певати хрватске песме.
„Због свега наведеног молимо вас, а и захтевамо да одустанете од свог наступа у Корчули 14. септембра 2024. године“, наводи се у саопштењу, пренели су хрватски медији.
Свечана академија поводом годишњице ослобођења Корчуле биће одржана под покровитељством председника Хрватске Зорана Милановића, 14. септембра у корчуланском Дому културе.
„КИЦ ПОП хор“ је најпознатији певачки скуп у Црној Гори и јединствен у региону. Састављен је углавном од певача аматера различитих професија и генерација, од студената до пензионера. Основан је 2017. године.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала