- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Тужилац: Телеграм није одговарао на захтеве истраге да идентификује бројне сајбер-криминалце

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаТелеграм
Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Пратите нас
Случај против оснивача Телеграма Павла Дурова индикативан је у погледу борбе против сајбер-криминала, изјавила је париски тужилац Лор Беко.
„Овај случај је индикативан за радње које спроводи Служба за борбу против сајбер-криминала париског тужилаштва“, рекла је она за радио „РТЛ“.
Тужилац је приметила да је Служба „такође била заинтересована за сајт ‘Коко’ и шифровани месинџер ‘Sky ECC’“, које је приморала да се затворе.
„То значи да се у свету који сматрамо виртуелним шири организовани криминал“, истакла је Беко.
Она је напоменула да су француски парламентарци то „такође препознали“, наводећи нови прекршај: „администрацију онлајн платформом која дозвољава нелегалне трансакције“, за шта је, између осталог, оптужен Дуров.
„Одељење за сајбер-криминал неколико пута је примила обавештења и тражила од платформе Телеграм да идентификује сајбер-криминалце, посебно када је у питању дечија порнографија. Али платформа није одговорила на ове захтеве. Управо због тога је платформа привукла пажњу истражитеља и покренута је истрага“, рекла је она.
Беко је додала да Дуров испуњава услове судског надзора и сарађује са истрагом.

Хапшење Дурова

Оснивач Телеграма Павле Дуров приведен је 24. августа на аеродрому „Бурже“. Он је приведен када је излазио из приватног авиона, који је наводно стигао из Азербејџана. Тужилаштво у Паризу објавило је списак од 12 кривичних дела која му се стављају на терет. Међу њима су саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји наркотика, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преносе француски медији.
Француско правосуђе се интересује за друштвену мрежу Телеграм због недостатка модерације и акција за сузбијање трговине дрогом на тој платформи, али и због спречавања ширења садржаја педофилског карактера.
Дуров је 28. августа увече пуштен уз кауцију од 5 милиона евра. Забрањено му је да напушта територију Француске и мора да се јавља полицији два пута недељно.
Оснивач Телеграма Павле Дуров - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
РУСИЈА
Оснивач Телеграма Павле Дуров први пут се огласио након привођења у Француској
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала