Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тужилаштво у Приштини подигло оптужницу против 45 особа за случај Бањска

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПрипадници специјалних јединица тзв. косовске полиције на улазу у Бањску
Припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције на улазу у Бањску - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Пратите нас
Специјално тужилаштво тзв. Косова подигло је данас оптужницу против 45 особа, укључујући Милана Радоичића, због сумње да су били део оружане групе која је у месту Бањска прошлог септембра напала тзв. косовску полицију.
Тужилац Наим Абази изјавио је на конференцији за медије да је Милан Радоичић и главни оптужени, преноси Газета експрес.
„Обавили смо 65 интервјуа, анализирали 150 електронских уређаја, преко 1.000 комада оружја и обезбедили стотине докумената који садрже критичне доказе за овај случај. Наишли смо на неке изазове у сарадњи. Међутим, наша посвећеност да расветлимо овај случај била је главни покретач за превазилажење овог изазова. Оптужницом је обухваћено 45 особа са различитим улогама у овој криминалној групи. Међу главним оптуженима је и Милан Радоичић, који је имао важну улогу у координацији и криминалним активностима. Поднели смо десетине захтева у различитим државама где смо успели осигурати различита сведочења. Ови захтеви су били од виталног значаја за обезбеђивање извора финансирања, за подизање снажне оптужнице”, рекао је Абази.
Додао је да је одузета имовина, оклопна возила и банковни рачуни који су прибављени незаконитим радњама.
„Овом акцијом желимо да спречимо деловање ових активности. Средства се преносе путем мрежа укључујући предузећа регистрована на име трећих страна. Праћење је захтевало детаљну анализу. Очекујемо да сви одговарају, ово није само правна битка. Очекујемо да ће овај случај послужити као опомена свима онима који мисле да прекрше закон и угрозе јавну безбедност на Косову“, рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала