- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић о томе како је мотивисао ватерполисте: „Није било планирано“

© AP Photo / Matt RourkeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
Пратите нас
Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић гостовао је на РТС-у где је говорио о различитим темама, а дотакао се и тога како је мотивисао ватерполисте да се домогну злата у Паризу. Позвао је навијаче да дођу у Пионир, те да можда последњи пут игра у Београду у оквиру Дејвис купа.
Раније су ватерполисти говорили о тој теми.
Сада је и сам Ђоковић упитан о томе, па је открио своју страну приче.
„Ова ситуација са ватерполистима није била планирана, не желим да кажем оно што сам им рекао у соби, то остаје међу нама. Када сам дошао, они су имали тимски састанак, нису били добро расположени, почели су да сумњају да ли могу да догурају далеко, али ватерполисти - никад нико као они. Увек нас обрадују са златом. Ја их разумем због тог притиска, јер мора победа, ако није одмах је смак света“.
Потом је додао:

„Више сам делио своја искуства када су ме замолили селектор и чланови мисије, они су били изненађени, ја сам био изненађен. Спонтано то дође, а иако нисмо у истом спорту, имамо из опште перспективе ситуацију да можемо да причамо о сличним стварима. Ја сам само делио своја искуства, нисам делио савете. Немојте само мени да приписујете то злато“, рекао је Новак кроз осмех.
Дотакао се и Дејвис куп дуела против Грчке.
„Одлично иде за сада, све тече у најбољем реду. Неколико пута сам рекао да ме мотивишу грен слемови и играње за репрезентацију. Сви остали турнири служе као припрема за репрезентативне недеље и за грен слемове. Драго ми је што могу да будем на располагању селекцији и селектору Виктору Троицком са којим сам освојио Дејвис Куп који ми је уз злато на ОИ и Вимблдон омиљена титула. Тада имате иза клупе припаднике вашег тима, то даје ветар у леђа и формат је такав да се све измењало и немамо прилике толико да играмо код куће. Последњи пут сам играо пред нашом публиком пре седам година у Дејвис купу, позивам их да дођу, можда последњи пут играм овде“.
Хокејаш - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
СПОРТ
Амерички хокејаш испричао како је Русија боља од САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала