- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Србе на КиМ прогоне као што су украјински нацисти прогонили Русе

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКфор
Кфор - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
Пратите нас
Прогон Срба са Косова и Метохије сличан је нацистичком прогону руског становништва са територије Донбаса који су спроводиле украјинске власти, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на округлом столу посвећеном украјинској кризи у Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије уз учешће амбасадора из око 80 земаља.
Лавров је рекао да су у Украјини говорили да без Кијева на Криму и у Донбасу неће бити цивилизације, а исто тако је и виша раса 30-их година прошлог века наводила да само она може Европи да донесе цивилизацију.
„За будућност ваше деце и унука, ако волите Русију и цели сте живот боравили у Украјини, а осећали да сте део руске културе – време је да, у име своје деце и унука, скупите ствари и одете са тих територија у Русију", цитирао је шеф руске дипломатије представнике украјинских власти који су јавно позивали на прогон руског становништва.
Лавров је оценио да је јасно да се ради о очигледном етничком чишћењу.

„Исто тако сада покушавају да полако протерају Србе са Косова и Метохије, хвала Богу, без озбиљнијих војних сукоба", оценио је дипломата.

Према његовим речима Србе тихо избацују из јужне српске покрајине различитим бирократским методима, а такав план су, истакао је Лавров, имали и нацисти у Кијеву када је у питању руско становништво.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
СРБИЈА
Како Србија може да стане на пут насиљу над Србима на Косову и Метохији
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала