- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва поручује Лондону: Нећемо трпети британске шпијуне у Русији

© Sputnik / Vitaliy BelousovМинистарство спољних послова Русије
Министарство спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Москва позива Лондон да одустане од контрапродуктивне политике према Русији, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Дипломата је истакла да Министарство спољних послова Русије у потпуности дели оцене које је изнела Федерална служба Русије у вези са активностима британских „дипломата“ које су далеко прешле границе предвиђене Бечким конвенцијама.

„Москва неће толерисати активности прикривених британских обавештајаца на руској територији. Наш бескомпромисни став по овом питању биће формулисан у складу са интересима националне безбедности. Позивамо британску страну да одустане од контрапродуктивне и штетне непријатељске политике на руском правцу“, рекла је Захарова.

Она је нагласила да ће Русија и убудуће оштро и прецизно реаговати на све непријатељске акције Лондона.
Раније данас Федерална служба безбедности Русије је саопштила да поседује документе који доказују да Лондон координише ескалацију међународне војно-политичке ситуације. Главна структура која се бави координацијом подривања ситуације када је реч о Русији и земљама ЗНД је Дирекција за источну Европу и централну Азију при Форин офису.
У саопштењу је наведено и да је Русија укинула акредитације за шест запослених у британском дипломатском представништву у Москви због сумње да су се бавили обавештајно-субверзивним активностима.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
РУСИЈА
Кремљ: Не разматра се раскид дипломатских односа с Лондоном
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала