- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Опасна игра“: Русија упозорава да НАТО прави планове за слање војника у Украјину

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПољски војници на церемонији дочека батаљона НАТО-а под руководством САД у пољском Ожишу
Пољски војници на церемонији дочека батаљона НАТО-а под руководством САД у пољском Ожишу - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Државе НАТО припремају планове за слање својих снага у Украјину с циљем да приморају Русију на преговоре у складу са захтевима Кијева, рекао је заменик руског министра одбране Александар Фомин у Пекингу.
"Како би осигурали услове у којима би на силу натерали Русију на преговоре по тзв. кијевској формули земље НАТО праве планове за слање својих снага у Украјину", рекао је он на Форуму о безбедности.
Фомин је истакао да је то опасна игра која може довести до директног војног сукоба нуклеарних држава.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден требало би данас да разговара с британским премијером Киром Стармером о томе да се Кијеву дозволи да западним оружјем великог домета гађа циљеве у дубини руске територије.
У Русији сматрају да је та одлука већ донета а да сада покушавају само да је лепо упакују кроз медије.
Употреба западног оружја дугог домета против Русије значиће директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини, упозорио је руски председник Владимир Путин.
„Ако ова одлука буде донета, то ће значити директно учешће земаља НАТО-а, САД и европских земаља у рат у Украјини. То је њихово директно учешће. И то, наравно, битно мења саму суштину, саму природу сукоба. То ће значити да су земље НАТО-а, САД и европске земље у рату са Русијом. А ако је то тако, онда ћемо донети одговарајуће одлуке на основу претњи које ће нам бити створене”, истакао је Путин.

СВО добила нову димензију

Према речима Фомина, после упада украјинских снага у Курску област специјална војна операција је добила нову димензију.
"После упада украјинских снага у Курску област почетком августа уз подршку западних држава, специјална војна операција је добила сасвим нову димензију", рекао је заменик руског министра одбране.
Он је додао да је руско оружје доказало ефикасност у борбеним условима и да западно оружје "одлично гори на фронту без могућности да буде поправљено".
Фомин је, такође, рекао да Сједињене Државе активно дорађују своју нуклеарну доктрину у којој би граница за примену те врсте наоружања могла да буде знатно снижена.
Поред тога, земље Запада формирају у Азијско-пацифичком региону војне алијансе аналогне НАТО а њихов циљ је припрема рата великих размера по угледу на Украјину, провоцирање трке у наоружању, подела земаља региона по блоковима, истакао је руски званичник.
Према његовим речима, САД и њихови сателити најављују планове за распоређивање ракета средњег и великог домета и том региону с циљем обуздавања Кине и Русије.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
РУСИЈА
Путин упозорио: После ове одлуке Запада - НАТО директно улази у рат против Русије
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала