- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Председник Думе: НАТО је постао учесник сукоба у Украјини

© Sputnik / Наталья СеливерстоваДума
Дума - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
НАТО је постао учесник сукоба у Украјини, рекао је председник Думе Вјачеслав Володин.
"Под параваном украјинске војске заправо ратује НАТО. Раније су то били саветници и инструктори, а сада плаћеници и читаве јединице коре користе оружје НАТО. Они одређују на које градове у нашој земљи ће се изводити напади, усаглашавају активности и издају наређења", написао је Володин на друштвеним мрежама.
Према његовим речима, САД, Немачка, Велика Британија и Француска, разматрајући дозволу да Кијев гађа руску територију оружјем великог домета, покушавају да заправо сами себи дају дозволу за агресију.
"То није ништа друго него покушај да се закамуфлира и прикрије сопствено директно учешће у сукобу", закључио је председник Думе.
Заменик руског министра одбране Александар Фомин рекао је да државе НАТО припремају планове за слање својих снага у Украјину с циљем да приморају Русију на преговоре у складу са захтевима Кијева.
Председник Русије Владимир Путин упозорио је у четвртак да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО у конфликту у Украјини.
„Ако ова одлука буде донета, то ће значити директно учешће земаља НАТО-а, САД и европских земаља у рат у Украјини. То је њихово директно учешће. И то, наравно, битно мења саму суштину, саму природу сукоба. То ће значити да су земље НАТО-а, САД и европске земље у рату са Русијом. А ако је то тако, онда ћемо донети одговарајуће одлуке на основу претњи које ће нам бити створене”, истакао је Путин.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала