Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У приштинском суду саслушан Србин из Истока, сумњиче га за крађу стоке током ратних збивања 1999.

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПрипадници специјалне јединице тзв. косовске полиције код општине Звечан
Припадници специјалне јединице тзв. косовске полиције код општине Звечан - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
У Основном суду у Приштини данас је пред судијом за претходни поступак одржана седница за одређивање притвора у случају Томислава Пантића (85) из Истока који је у четвртак ухапшен под сумњом да је починио наводни ратни злочин против цивилног становништва током сукоба на КиМ 1999. године.
Бранилац Томислава Пантића, Василије Арсић изјавио је да тужилац захтевао одређивање притвора због наводне сумње да је његов брањеник учествовао у крађи 270 грла живе стоке у селу Црнце, додајући да је одбрана предложила меру кућног притвора уз јемство.
„Оно што је изнео тужилац је без основа, ниједан сведок није поменут у овој ситуацији. Само је једна ситуација да је он учествовао у неком догађају али за то нема ни описа, ни датума, ни конкретних радњи осумњичених. Ми као одбрана смо предложили меру кућног притвора уз гаранцију од 15.000 евра. Чекамо само сада суд шта ће одлучити“, рекао је Арсић.
Он је нагласио да је Пантић у јако лошем здравственом стању и да је током ноћи три пута затражио помоћ лекара.
„Примио је две венске ињекције за снижавање притиска. Све те разлоге сам навео судији као основ да буде нека блажа мера, да ли ће то суд да уважи видећемо. Тужилац је баш био ригорозан у својим захтевима, није хтео да саслуша одбрану у смислу да се сагледа мало и хумана страна поступка, не само формално-правна, али ја сам изнео свој став, чекамо одлуку суда“, навео је Арсић.
Син Томислава Пантића, Александар истиче да је јако забринут због здравственог стања свог оца додајући да је и сам био приведен у полицијску станицу у Истоку.
„Мене су привели у општини па су ме одвели у полицију да дам изјаву. Мене и млађег сина који има 19 година... После сат времена су нас пустили, оца су директно одвели у Приштину“, рекао је Александар Пантић.
Томиславу Пантићу из Истока који је ухапшен под сумњом да је починио наводни ратни злочин против цивилног становништва одређен је полицијски притвор до 48 сати, а о даљој мери одлучиће судија за претходни поступак, саопштено је из дирекције полиције у Приштини.
У саопштењу се даље наводи да је осумњичени наводно током сукоба на Косову и Метохији, у марту 1999. године у општини Исток починио бројна кривична дела као што су пљачке и уништавање имовине цивилног становништва.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала