- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Укинуте акредитације запосленима у британској амбасади, Захарова: Амбасада давно прешла границе

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Русија је укинула акредитације за шест запослених у британском дипломатском представништву у Москви због сумње на обавештајно-субверзивну делатност, саопштила је Федерална служба безбедности. Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да је британска амбасада одавно прешла границе одређене Бечким конвенцијама.
"Британска амбасада је давно прешла границе одређене Бечким конвенцијама, али још важније је то што се овде не ради само о формалној страни питања и неусаглашености наведене активности, већ о детаљним акцијама усмереним на наношење штете нашем народу", додала је Захарова.
Она је такође рекла да се Министарство спољних послова у потпуности слаже са оценама ФСБ о активностима британских наводних дипломата.
Фотографије и имена запослених којима је укинута акредитација објавила је телевизија "Русија 24".

"Искрено говорећи уморили смо се од толерисања тог циркуса у виду јурњаве по киши кроз целу Москву и паркове, једнодневних посета суседним градовима да би се неколико сати седело на клупи по цичи зими. Или стално мењање градског саобраћаја и таксија да би се од органа безбедности сакрила посета неком скупу НГО иноагента који се баве лобирањем у интересу миграната", рекао је за руску ТВ један од оперативаца ФСБ.

У саопштењу ФСБ је наведено и да су прибављени документи који доказују да Лондон координише ескалацију међународне војно-политичке ситуације. Главна структура која се бави координацијом подривања ситуације када је реч о Русији и земљама ЗНД је Дирекција за источну Европу и централну Азију при Форин офису.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала