- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Чуда су могућа: Шта је говорио славни психијатар Карл Густав Јунг

CC0 / Unsplash/Alex Alvarez / срећа
срећа - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
Ако особа заиста жели нешто и ради на томе, онда ће се у њеном животу сигурно догодити догађаји који ће довести до постизања његовог циља. Универзум увек награђује добре намере - према Јунгу, чуда су могућа.
Чуда се дешавају само у животима оних људи који су успели да им припреме плодно тло. Тако је мислио и чувени следбеник Сигмунда Фројда, швајцарски психолог Карл Густав Јунг.
Чувени психолог развио је теорију синхроницитета, по којој, ако човек нешто заиста жели и ради на свом циљу, онда ће се у његовој судбини свакако десити догађаји који ће довести до остварења тог циља.
На први поглед, догађаји могу изгледати насумични и потпуно неповезани са сном. Али временом, све ће се спојити у једну тачку као само од себе. Односно, десиће се обично чудо.
На пример, службеник банке сања да постане песник и већ дуго пише песме. Једног лепог дана доноси чврсту одлуку да своје стваралаштво покаже познатом писцу, али нема га међу својим пријатељима. Два дана касније случајно упознаје искусног писца и уз његову помоћ објављује своју прву збирку. Да, сусрет са писцем се показао срећним, али не случајно, већ манифестацијом синхроницитета.
Само, ништа не би вредело да песник није радио на томе да свој сан оствари.
Дакле, да би механизам синхроницитета функционисао, потребно је присуство 3 важне компоненте, потпуно зависне од особе: снови, циљеви и рад или делање.

Сан

Ово би требало да буде најјача и најсветлија жеља, само помињање које подиже ваше расположење. Штавише, о томе морате размишљати без страха. А ако вам ништа не падне на памет, онда можете да урадите ову вежбу. Питање на које треба да одговорите гласи: „Шта бих урадио да имам чаробни штапић?“ Одговор ће се сигурно наћи, без обзира што се у овој ситуацији овај сан чини немогућим.

Циљ и план

Јасна формулација циља и неколико тачака у вези са његовим постизањем везују ефемерну жељу за стварност. Нема потребе да размишљате о средствима да бисте остварили своје снове. Сам живот ће се побринути за њих.

Рад

Сан и план нису довољни. Морате да делујете. Чак и ако је циљ веома далеко, увек можете направити неки мали корак ка његовом остварењу. То јест, након што сте донели одлуку, морате да почнете да делујете овде и сада најбоље што можете. На пример, ако сањате да идете у Париз, можете само седети и гледати фотографије овог дивног града, или можете научити француски и научити све о том граду. Вероватно ће после неког времена живот донети изненађење - авионске карте за Париз.
Јунг је веровао да је универзум наклоњен човеку и да увек подстиче његове добре намере. Али да би се остварио сан, није довољно само имати циљ. Важно је не лежати на каучу, већ напорно радити у правом смеру. Тада ће вам околности свакако помоћи да постигнете оно што желите, пише портал Сенса.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала