- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

На Београдском сајму на јесен сајмови енергетике, књига, медицине, етно хране

© Sputnik / Лола ЂорђевићСајам
Сајам - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
На Београдском сајму следеће седмице почиње јесења сезона сајмова, а прва манифестација, 44. Међународни сајам графичке, папирне и креативне индустрије-Графима биће одржана од 18. до 20. септембра.
Како је саопштено из Београдског сајма, ова манифестација је намењена промоцији технолошких достигнућа у графичкој индустрији, издаваштву, штампаним медијима, дизајну и рекламној индустрији.
Заједно са Графимом одржаће се и Сајам информатичко-биротехничке опреме Биро -Експо и Сајам паковања Пак Ам.
У нешто другачијем термину него ранијих година, од 1. до 6. октобра, одржаће се јубиларни 60. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације, који представља целокупну дрвну индустрију, од фазе примарне прераде дрвета до израде финалних производа, уређења ентеријера, репроматеријала и машина које се користе у производњи намештаја.
У истом термину, али један дан краће, одржава се и 60. Међународни сајам машина, алата и репроматеријала за дрвну индустрију.
Од 14. до 16. октобра на програму су 19. Међународни сајам енергетике и 20. Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – Ецофаир. Сајам енергетике је највећи регионални скуп компанија, корпорација и институција у секторима који се баве електричном енергијом, угљем, нафтом и гасом, те обновљивим изворима енергије и рударством.
Један од највећих културних догађаја посвећених књизи у Европи, 67. Међународни београдски сајам књига, одржаће се од 19. до 27. октобра, посвећен је књижевном стваралаштву, образовању, промоцији домаће књижевности, културној размени са иностранством, а земља почасни гост ове године биће Куба.
Упоредо са Сајмом књига одржава се комплементарни 53. Сајам образовања и наставних средстава, који промовише учење као доживотни процес и указује на значај школовања и усавршавања.
Од 24. до 26. октобра, одржаће се и 47. Међународни сајам медицине и стоматологије, као место пословних сусрета произвођача, продаваца и корисника пре свега денталне опреме и услуга.
3. Винска визија отвореног Балкана биће одржана од 22. до 24. новембра.
Прва манифестација у децембру биће Сајам вода од 4. до 6. децембра, а од 4. до 7. децембра биће одржан Међународни сајам Гарден Еxпо Балкан посвећен баштенској галантерији.
18. Сајам етно хране и пића планиран је за период од 5. до 8. децембра а реч је о већ добро познатој смотри прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционалан начин.
У истом термину одржаће се и 38. Експо-Зим, сајам за љубитеље зимских спортова и туризма, који на једном месту могу да пронађу комплетну најсавременију спортско-рекреативну опрему, размене или сервисирају половне реквизите и обезбеде повољне туристичке аранжмане.
55. Међународни конгрес и изложба о климатизацији, грејању и хлађењу на програму је од 11. до 13. децембра а од 12. до 14. децембра, одржава се 17. Фестивал науке са централном темом "Еволуција идеја – концепт који осветљава непрекидни процес трансформације и развоја научних мисли и теорија кроз време".
Последња овогодишња манифестација у организацији Београдског сајма биће 62. Новогодишњи вашар.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала