Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Рашић је Куртијев мегафон за антисрпске акције, подршка Србије биће снажнија

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти користи министра за заједнице и повратак тзв. Косова Ненада Рашића за "прљаве послове" и најаву антисрпских акција и поручио да ће, без обзира на то, подршка Србије и председника Вучића српском народу на КиМ бити још снажнија.
"Аљбин Курти је очигледно свом потрчку Ненаду Рашићу дао нови задатак и наменио прљаве антисрпске послове, а то је да буде коловођа и мегафон преко кога ће Курти да најави упад у српске болнице и школе на Косову и Метохији", оценио је Петковић и нагласио да је Рашић за место на Куртијевом канабету и платном списку издао сопствени народ и порекло.
"Остаће забележено у историји да је у најтеже време по опстанак Срба на Косову и Метохији он стао на страну тиранина и терористе који жели да Срба на њиховим вековним огњиштима нема", нагласио је Петковић.
Додао је да Рашић иде "бруком на сопствену срамоту" и даје допринос у свакодневној антисрпској кампањи, која за циљ има етнички чисто Косово и Метохију, без Срба које Курти жели да остави без болница и школа, лекова и уџбеника и тиме изазове финалну хуманитарну катастрофу.
Петковић је упозорио да је својом "злокобном најавом упада у болнице и школе Рашић директни Куртијев саучесник у прогону и терорисању Срба, и биће одговоран уколико иједном српском детету буде ускраћена здравствена заштита и право на образовање".
Српском народу је поручио да "колико год Рашић са својом саветницом Радом Трајковић и Куртијем удара на Србе, још снажнија ће бити подршка државе Србије и председника Александра Вучића нашем народу на простору Косова и Метохије".
"Никада нећемо дозволити да Срби остану без лекова и здравствене заштите, нити наша деца без образовања и никада ниједно српско дете са Косова и Метохије неће учити 'Куртијеву историју', али хоће да је Рашић био потурица за прљави новац из Приштине", закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала