- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Упркос упозорењима: НАТО сматра „оправданим“ да се Кијеву дозволе напади на Русију

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаРакете калибар
Ракете калибар - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
Шеф Војног комитета НАТО Роб Бауер изјавио је да, са војне тачке гледишта, сматра оправданим да се Кијеву дозволи да изводи нападе на Русију западним оружјем дугог домета.
„У складу са одредбама о оружаним сукобима, свака земља која је нападнута има право на самоодбрану. То право није ограничено на границе те земље. Зато, са војне тачке гледишта, постоје убедљиви разлози да се то уради у циљу слабљења противника, његове логистике, испоруке горива и муниције на фронт. То треба зауставити колико је могуће“, казао је Бауер у Прагу.
Истовремено је додао да земље, које испоручују Украјини оружје, такође имају право да поставе одређене границе за његову употребу, пошто се осећају одговорним за то оружје.
„Због тога се воде политичке дискусије и разне земље износе своја мишљења“, рекао је Бауер.
Такође је рекао да Алијанса наставља да ради на формирању специјалне команде за координацију војне помоћи и обуку украјинских војника.
„Активно радимо на покретању специјалне мисије за координацију војне помоћи и обуку украјинских војника. То укључује команду у Немачкој, логистички центар на територији источног крила Алијансе. Биће укључено око 700 људи“, рекао је Бауер, али није прецизирао временске оквире.
Како је додао, то ће омогућити НАТО да игра важнију улогу у координацији војне помоћи Кијеву.
Употреба западног оружја дугог домета против Русије значиће директно учешће земаља НАТО у конфликту у Украјини, изјавио је руски председник Владимир Путин уз поруку да ће то битно променити саму суштину сукоба.
Хеликоптери Ка-52 изводе нападе на украјинске снаге у Курској области - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
РУСИЈА
Западни медији: Украјина доставила Вашингтону и Лондону списак циљева за нападе у Русији
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала