- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Лечић: Схватио сам да демократија представља средство Запада за окупацију других /видео/

© Sputnik / Спутњик СрбијаБранислав Лечић
Бранислав Лечић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2024
Пратите нас
Доживео сам и сазнао да демократија у ствари представља средство Запада за окупацију других. Проваљивање лицемерја Запада ме је довело до тога да успоставим потпуно други однос према светској политичкој и културолошкој стварности, каже за Спутњик Бранислав Лечић.
Гостујући у емисији „Маша и...“ познати глумац и некадашњи министар културе говорио је о награди која му је уручена за најбољу мушку улогу на фестивалу дуодраме у Тополи, о сагледавању прикривене агенде Запада и сопственом освешћивању кроз године, али и о томе како види развој тренутне геополитичке ситуације у свету.
„У овом тренутку Исток постаје изазов не само што се сунце на истоку рађа него зато што се десио бунт јер је Запад дошао до ивице подношљивости. Једноставно почео је да скрнави све, па и интересе једне велике нуклеарне силе и једног великог народа, једне велике земље као што је Русија, а да не говорим о свим другим које су се на јавни или тајни начин истој тој држави прикључиле. Она је сада родоначелник те промене“, објашњава Лечић.
Глумац недвосмислено истиче да је један период свог живота провео у заблуди да са Запада долази све добро.
„У нашем националном бићу, као и ја, многи су се окренули Западу. Западне вредности без обзира колико нису проверене и без обзира колико затварамо очи и правимо се слепи, па и глуви пред чињеницом шта се у ствари дешава и да те вредности више нису заступљене сто постотно са Запада него постају, представљају средство за завођење и за стварање корисних идиота који ће их пратити у разним њиховим пројектима и реализацијом тога да би постигли свој циљ који се сада и види“, прецизирао је Лечић.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовићу форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала