- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан је поново на удару, тренер га брани: „Није само његова кривица“

© Sputnik / Лола ЂорђевићРепрезентативац Србије Душан Влаховић
Репрезентативац Србије Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
Пратите нас
Јувентус другу утакмицу у Серији А није пронашао пут до мреже. Очекивано, први на удару нашао се главни шпиц и најплаћенији фудбалер италијанског шампионата Душан Влаховић. Ипак, није на њега тек тако дао нови тренер „старе даме“ из Торина Тијаго Мота, који је поручио да цела екипа мора боље.
После „нуле“ са Ромом, Јувентус је одиграо меч у ком су мреже мировале и у 4. колу са Емполијем. Био је то повод да бројни критичари и медији „ударе“ на Душана Влаховића јер остао на она два гола у победи над Вероном у гостима резултатом 3:0.
То што је Влаховић поново „постио“ за неке је алармантно, за неке недопустиво, не и за тренера Јувентуса Тијага Моту, који је стао у заштиту најбољег фудбалера славног клуба из Торина.
„Важна ствар је да прихватите критику и да наставите даље. Давао је Влаховић голове, постизаће их и у будућности, али оно што је најважније јесте да се негује тимски дух. То је нешто што највише помаже. Уколико нисмо примили гол, то је такође и Душанова заслуга. Ако он није дао гол, то не може бити само његова кривица. То је колективна одговорност. Душан је добро, а све остало је део нашег заједничког посла“, истакао је Мота.
Бивши везиста Интера који је из Болоње стигао у Јувентус сав фокус је усмерио ка томе да је фудбал тимски спорт и да нема простора да се критикује појединац.
„Фудбал је једноставна игра. Желим колико сутра да видим 11 играча који препознају и разумеју тренутак. Бранимо се и нападамо заједно. Будите великодушни, подржавајте се, браните сви гол, а када имамо лопту у поседу, искористите је на прави начин. Неопходно је да развијамо игру у корист наших нападача. Комплетан тим. Понављам, добро смо. Имамо исправан став и на терену и на тренинзима“, закључио је нови кормилар „старе даме“ из Торина.
Јувентус после четири одиграна кола Серије А има осам бодова из гол-разлику 6:0 и заузима трећу позицију, иза Интера и Наполија.
Ивица Илиев - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
СПОРТ
Партизан има новог-старог спортског директора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала