- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кијев: Дозвола за нападе у дубину Русије је главни елемент у „плану победе“ Украјине

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРуски војници у зони специјалне војне операције
Руски војници у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
Пратите нас
Дозвола за нападе у дубину Русије је кључни елемент у такозваном „плану победе“ Украјине, изјавио је саветник руководиоца кабинета украјинског председника Сергеј Лечшенко.
„Зеленски је план победе прилично магловито, у наговештајима, најавио на конференцији. Он је рекао да план победе зависи од америчког председника Џозефа Бајдена. Односно, очигледно је да план победе подразумева план по коме ће Украјина добити нове могућности да може да гађа аеродроме, војне базе, складишта“, оценио је Лешченко у емисији ТВ „Рада“.
Он је додао да без добијања те дозволе Украјина неће моћи да реализује овај план.
Поред тога, Лешченко је потврдио да та дозвола, коју мора да омогући Бајден, треба да буде размотрена на Генералној скупштини Уједињених нација следеће недеље.
Раније је Зеленски обраћајући се новинарима изјавио да има припремљен „план победе“ Украјине. Међу четири главна правца, према његовим речима су: „моћан пакет приморавања Русије да се рат оконча дипломатским путем“. Кијев се спрема да у току овог месеца представи план Бајдену. Портпарол Крема Дмитриј Песков изјавио је да ће Русија наставити специјалну операцију и достићи постављене циљеве.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала