- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Последња линија одбране у – жбуњу: Како изгледа завера владара Запада против остатка света

© Tanjug / AP Photo/Lynne SladkyПолиуцајци испред глоф клуба Доналда Трампа.
Полиуцајци испред глоф клуба Доналда Трампа. - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
Пратите нас
Атентатор на Доналда Трампа је очигледно повезан и са америчким и са украјинским службама јер оно што је радио, попут регрутовања добровољаца, не би могао да ради без подршке обавештајних структура, каже за Спутњик политиколог Александар Павић.
Бивши председник САД и председнички кандидат републиканаца Доналд Трамп за длаку је избегао нови покушај убиства, када су агенти Тајне службе отворили ватру на атентатора који се крио у жбуњу Трамповог голф терена на Флориди.
Агенти су атентатора открили пошто је кроз ограду терена за голф протурио цев пушке, најмање 250 метара од Трампа.

Атентатор на Трампа имао подршку америчке дубоке државе

Осумњичени за покушај убиства идентификован је као Рајан Весли Рут, грађевински радник са Хаваја рођен 1966. године. Рут је посећивао Украјину и подржао власти у Кијеву.
Како истиче „Њујорк тајмс“, Рут је покушао да промовише идеју о слању америчких ветерана из сукоба у Авганистану у Украјину, а такође је изразила жељу да се лично бори на страни Кијева.
Рут је имао проходност у Украјини што није могуће без подршке америчке дубоке државе која подржава постмајдански режим Зеленског и он је био човек који је изузетно подобан украјинском пројекту америчке дубоке државе, додаје Павић.
„Трамп, између осталог, заговара мирно решење и да се признају руски ратни добици у Украјини, и како је рекао његов кандидат за потпредседника, да се договори да Украјина не може бити чланица НАТО, а то је све нешто што не одговара том проукрајинском лобију. У ствари, политици Бајдена, Камале Харис, Хилари Клинтон и Блинкена и целе те неолибералне и неоконзервативне дубоке државе тако да је ту јасна спрега што се тога тиче. И наравно, Трамп ће имати великих проблема са својим обезбеђењем кад га штити тајна служба америчка. Видели смо пропусте који су направљени након првог покушаја атентата.“
Пошто је Рут знао време кад ће Трамп играти голф, може се оправдано посумњати да је добио информацију из самог Трамповог безбедносног окружења, истиче Павић.

Стратегија стварања хаоса

Према Павићу, нови неуспели атентат на Трампа само је део стратегије стварања атмосфере хаоса коју активно промовише америчка дубока држава у интересу Демократске партије.
Јер они су врло свесни опасности да би могао поново бити тесан изборни резултат чак и да могу изгубити, а знају да тесан резултат Трампове присталице неће прихватити и зато већ сада стварају услове за прављење атмосфере хаоса који би ишао и до неког грађанског сукоба, додаје Павић.
„То је део њихове шире стратегије стварања хаоса по свету зато што је то њихова последња линија одбране губитку моћи и утицаја. И у самој Америци, и на глобалном плану. И као што подстичу рат свуда где могу, тако је очигледно и да подстичу и потенцијал за унутрашњи сукоб у самој Америци. И овај човек је очигледно агент тога, да ли свесни или несвесни, то чак није ни битно“.

Завера владара Запада против остатка света

Много је ствари нејасно у вези са последњим покушајем атентата на Трампа и многе од њих никад нећемо сазнати, јер америчка држава и данас држи у тајности кључне документе везане за Кенедијево убиство и напад на куле Светског трговинског центра, додаје Павић.
„Ту нису чиста посла. Што се тиче овог првог атентатора, његово тело је кремирано. Зашто је кремирано његово тело? Јер ми не треба да знамо како је тачно убијен, са које дистанце и зашто га је неко убио уместо да га држи живог да може да сведочи, јер би врло важно било његово сведочење. Никад нисмо видели, а колико знам држи се у тајности, и извештај из болнице у коју је Трамп примљен после првог атентата. Значи, много има ствари које се раде иза кулиса и за које ми не знамо, јер се та борба између различитих фракција дубоке државе и између дубоке државе и оних који то нису, много више води иза кулиса, него што ми видимо јавно. Али иза овога што се види јавно само може да се закључи да дефинитивно постоји завера.“
Реч је о заври оних који сада владају Западом против остатка света, наглашава Павић.

Борба фракција дубоке државе

Бављењем детаљима последњег покушаја атентата на Трампа могли бисмо се изгубити у том мору детаља, али морамо знати ко је главни непријатељ и мира у свету и стабилности сваке државе, па и самих САД, истиче Павић.
У светлу председничких избора сигурно је да ће користи од овог покушаја атентата имати Трамп, али је важно је истаћи да не би требало да бежимо од питања да ли је можда неко из супротне фракције дубоке државе хтео да дигне рејтинг Трампу, додаје Павић.
„Велико је питање шта стварно стоји иза свега овога, али јесте чињеница да се сеје хаос и у главама људи, а и у пракси. Јер док се ово дешава Трампу, оружане банде миграната заузимају читаве стамбене комплексе у Колораду, прете нафтним пољима у Тексасу и праве инвазију на Спрингфилд у Охају и то имигранти са Хаитија који су нелегално ушли у Америку. А то им је омогућила садашња администрација која је зауставила завршетак Трамповог зида као први потез кад је ушла у Белу кућу. Тако да морамо да пратимо све те потезе и да схватимо да постоји фракција дубоке државе која ће да подржи Трампа као и 2016. године. А која ће фракција превладати, то још није потпуно јасно“, закључио је Павић.
Погледајте и:
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
СВЕТ
Син осумњиченог за покушај атентата на Трампа: Истина је, мој отац је путовао у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала