- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Путовао у Кијев, свесрдно помагао Украјини: Ко је осумњичени за покушај убиства Трампа

© AP Photo / Julia NikhinsonDonald Trump, expresidente de EEUU
Donald Trump, expresidente de EEUU - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
Пратите нас
Рајан Весли Рут, осумњичен за покушај убиства републиканског председничког кандидата Доналда Трампа на Флориди, посећивао је Украјину и подржао власти у Кијеву, преноси Њујорк тајмс.
Како истиче лист, Рут је покушао да промовише идеју о слању америчких ветерана из сукоба у Авганистану у Украјину, а такође је изразило жељу да се лично бори на страни Кијева.
Како преноси портал MSN News, Рут је, према непотврђеним извештајима, такође учествовао у прикупљању средстава за Украјину. На друштвеним мрежама се објављују снимци објава корисника са идентичним именом које садрже позиве да се донира новац Оружаним снагама Украјине, као и позив да се иде да се помогне Украјина.
Поред тога, велики амерички медији, укључујући Њујорк тајмс и Семафор, помињу човека по имену Рајан Рут у марту 2023. године. У чланку о америчким плаћеницима у Украјини, Њујорк тајмс је писао да Рут „планира да тражи регруте међу авганистанским војницима који беже од талибана и да их, у неким случајевима илегално, превезе из Пакистана и Ирана у Украјину“. У тексту Семафора, Рут је представљен као шеф Међународног волонтерског центра у Украјини, који помаже странцима који желе да се боре. Сам Рут је у интервјуу за овај портал изјавио да је имао састанке са представницима украјинског Министарства одбране.
Рут је ухапшен недуго након што је побегао пошто су агенти тајне службе отворили ватру на њега јер је уперио полуаутоматску пушку ка голф клубу бившег председника Доналда Трампа у Вест Палм Бичу на Флориди, док је Трамп играо голф.
Републикански председнички кандидат је неповређен и на безбедном, саопштила је полиција, а ФБИ инцидент истражује као "покушај убиства".
Покушај убиства Доналда Трампа Флорида - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
СВЕТ
Ухапшен осумњичени за атентат на Трампа, ФБИ потврдио да је покушано убиство бившег председника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала