- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

"То није наша ствар": Кремљ прокоментарисао атентат на Трампа

© Sputnik / Evgeny BiyatovПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
Пратите нас
Кремљ прати информације које стижу из Сједињених Држава уочи председничких избора и у вези са другим покушајем атентата на Доналда Трампа, рекао је на брифингу председнички секретар за штампу Дмитриј Песков.

"То заправо није наша ствар. Пратимо информације које долазе из Сједињених Држава", рекао је он, коментаришући вести о другом покушају атентата на америчког председничког кандидата Доналда Трампа.

„Видимо да је тамо напета ситуација, између политичких ривала, политичка борба се заоштрава, употребљене су различите методе. Пажљиво пратимо, али ми се у то никада ни на који начин нисмо мешали и не мешамо се ни сада“, рекао је Песков.
Коментаришући потенцијалну повезаност нападача Рајана Веслија Рута са Украјином, он је истакао: „Пре свега, то би требало да буде велика брига и главобоља америчких специјалних служби“.
Раније је ТВ „Фокс Њуз“, позивајући се на изворе објавио да је због покушаја убиства бившег председника САД ухапшен 58-годишњи Рајан Весли Раут, становник Хаваја.
До пуцњаве је дошло у недељу у голф-клубу где се налазио Трамп. Према полицијским подацима, припадници Тајне службе отворили су ватру на уљеза који се крио у жбуњу. Мушкарац је покушао да побегне аутомобилом, али је ухапшен. На месту где је примећен нађена је јуришна пушка АК-47 са оптичким нишаном, два руксака и камера ГоПРро. У истрагу се укључио и ФБИ, америчке власти оцењују инцидент као покушај убиства Трампа.
Ово је већ други покушај убиства Трампа. Први се догодио средином јула током јавног обраћања на митингу у Пенсилванији, када је Трамп погођен у ухо. У пуцњави је погинуо један од гледалаца, педесетогодишњи бивши ватрогасац, а две особе су тешко повређене.
Председнички избори у Сједињеним Америчким Државама одржаће се 5. новембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала