- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски новинар: Мрачне прогнозе за Европу

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЛого Централне европске банке у Франкфурту
Лого Централне европске банке у Франкфурту - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2024
Пратите нас
Бугарски новинар Васил Василев изјавио је да је чак и бивши шеф Европске централне банке Марио Драги изнео мрачне прогнозе у вези с перспективама европске привреде. Како је навео, Драги је недавно упозорио Брисел да постоји опасност да Унија може да упадне у спору агонију уколико не предузме одређене мере и не повећа економски раст.
„Да би предупредила крах ЕУ је наводно потребно 800 милијарди евра инвестиција. А Брисел их нема и неће их имати“, рекао је Василев за ТВ „Евроком“.
Он указује и да републикански кандидат за америчког председника Доналд Трамп износи планове о томе да Украјину треба да обнавља Европа.
Кандидат за потпредседника Џеј Ди Венс је навео да је то задатак Немачке и других земаља ЕУ између осталог и због тога што, за разлику од САД, Европа није довољно финансирала Украјину.
„Баш фино, зар не? Ако на ЕУ свале то бреме она неће ни годину дана издржати. Банка ‘Морган Стенли’ упозорава на пад евра. Песимистичко расположење расте због неспособног руководства ЕУ“, закључио је новинар.
Заставе Украјине и САД-а - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
РУСИЈА
Запад је уморан од Украјине, спрема се за пораз
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала