- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев упозорио непријатеље Русије: Спремите се, долазимо по вас

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаТестирање нове ракете руског система ПРО у Казахстану
Тестирање нове ракете руског система ПРО у Казахстану - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2024
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев позвао је да се памте злочиначки апели са Запада да се Украјини дозволе напади на Русију и да Москва припреми одмазду.
Медведев је на Телеграму скренуо пажњу на изјаве западних представника који позивају да се дозволе напади „у дубину руске територије“ НАТО оружјем.
„Очигледно је да ни сада на Западу не постоје ограничења за извођење таквих напада. Морамо се детаљно припремити да их одбијемо. Али желим да кажем нешто друго: треба да памтимо злочиначке апеле појединих западних изрода и да се припремимо за одмазду. Постоје бројни примери у историји када је освета стигла касније“, истакао је он.
Истовремено је подсетио на примере одмазде СССР и данашње Русије, а која је стигла, између осталих, и украјинске неонацисте Евгенија Коновалеца и Степана Бандеру.
По речима Медведева, такве операције се увек пажљиво планирају.
„Овде је главна ствар – неизбежност. Није толико битно када ће тачно стићи казна. Важно је да буде неизбежна. Да сваки нитков, без обзира на веру, нацију, положај, а који је починио злочине против наше земље и нашег народа или који позива 'Убијајте цивиле у Курску' зна да ће по њих доћи“, закључио је Медведев.
Претходно, Путин је саопштио да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.  - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
РУСИЈА
Медведев упозорава Запад: Нуклеарни сукоб ником није потребан, али сваком стрпљењу једном дође крај
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала