- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва упозорава Запад: Имамо чиме да одговоримо – спремно је моћно оружје

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаЛовац МиГ-31 носи хиперсоничну ракету "кинџал"
Ловац МиГ-31 носи хиперсоничну ракету кинџал - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2024
Пратите нас
Русија ће одговорити у случају напада на руске градове, „спремно је моћно оружје“, рекао је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

„Данас САД отворено разматрају могућности извођења напада на територију Руске Федерације. Шта значи напад? Група сателита припада САД, државама НАТО. У овом случају, навођење и извршавање команди ће вршити војници НАТО-а, користећи високопрецизно оружје у комбинацији са групама сателита. То значи да НАТО директно улази и сукоб“, рекао је Володин током говора пре почетка јесењег заседања.

„Ова расправа може да доведе до најстрашнијих последица. Они разговарају о извођењу напада на наше градове. Говоре, као да се то њих не тиче. То није тачно. Ми ћемо одговорити. Ми имамо чиме да одговоримо, И спремно је моћније оружје"", додао је он.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је раније да представници земаља НАТО-а морају да схвате „чиме се играју“ када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да гађа циљеве дубоко у територији Русије помоћу ракетних система предатих Оружаним снагама Украјине. Према његовим речима, директно учешће Запада у сукобу у Украјини значајно ће променити његову суштину и значиће да су чланице Северноатлантске алијансе – САД и европске земље – ратују са Русијом. Москва ће доносити одлуке на основу претњи које се буди појављивале пред њом, напоменуо је Путин.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала