- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Како су пејџери експлодирали - једна од верзија

© AP Photo / Bassam MasriЛюди собираются возле больницы Американского университета после прибытия нескольких мужчин, раненых взорвавшимися портативными пейджерами, в Бейруте, Ливан
Люди собираются возле больницы Американского университета после прибытия нескольких мужчин, раненых взорвавшимися портативными пейджерами, в Бейруте, Ливан - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2024
Пратите нас
Неколико грама експлозива може да се стави у било коју техничку компоненту, укључујући и мале пејџере, рекао је у разговору за РТ стручњак за безбедност и антитероризам Станислав Веселов.

„Професионалцу није тешко да растави било који пејџер, стави тамо експлозив и врати пејџер у нормално стање – нормално и исправно. Пејџер је, на пример, из 90-их, а сада је 2024. година. То јест, сходно томе, стар је више од 30 година. Професионалци могу да ставе и одређену количину експлозива у овај модел пејџера, а да он ради“, објаснио је Веселов.

Он је додао да је до детонације пејџера дошло, по свему судећи, даљински.
„Када поруке стигну на пејџер или телефон, настаје експлозија“, закључио је саговорник.
Како је писао Тајмс оф Израел, израелски обавештајци су пресрели уређаје пре него што су испоручени Хезболаху и напунили их експлозивом ПЕТН.
Према последњим информацијама, број погинулих од детонације пејџера у Либану порастао је на 12 особа, изјавио је вршилац дужности републичког министра здравља Фирас Абијад. Око 4.000 је повређено.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала