Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ђурић са званичником Стејт Департмента: Срби на КиМ суочавају се са незапамћеним терором

© Tanjug / MSPМинистар спољних послова Србије Марко Ђурић и помоћница државног секретара за међународне организације у Стејт департменту Мишел Сисон
Министар спољних послова Србије Марко Ђурић и помоћница државног секретара за међународне организације у Стејт департменту Мишел Сисон  - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Марко Ђурић састао се данас у Вашингтону са помоћницом државног секретара за међународне организације у Стејт департменту Мишел Сисон са којом је разговарао и о ситуацији на Косову и Метохији.
Ђурић је нагласио да се Срби у нашој јужној покрајини сусрећу са незапамћеним терором од стране Куртијевог режима, и да се из дана у дан суочавају са нарушавањем основних људских, економских и политичких права, саопштило је Министарство спољних послова.
С тим у вези, Ђурић је рекао да се Београд залаже за мир у региону и дијалог као механизам опстанка Срба на Косову и Метохији, али да ће, кроз мере које су недавно предложене од стране Владе Србије, наставити да инсистира на примени до сада постигнутих споразума.
„Наставићемо да апелујемо на целу међународну заједницу да поново процес нормализације односа Београда и Приштине поставе високо на својој политичкој агенди“, поручио је министар Ђурић.
Имајући то у виду, шеф српске дипломатије посебно је нагласио важност улоге Унмика, као носиоца оквира за одржавање мира и стабилности на Косову и Метохији.
На састанку је било речи и о најактуелнијим политичким и међународним темама, као и о сарадњи у мултилатералним организацијама и форумима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала