- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске нуклеарне подморнице спремне да употребе најмоћније и најразорније оружје

© Фото : Министарство одбране РусијеНуклеарна подморница „Казањ“
Нуклеарна подморница „Казањ“ - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2024
Пратите нас
Најмоћније и најразорније оружје је у служби 25. подморничке дивизије руске Тихоокеанске флоте, а спремност за његову употребу је изузетно висока, изјавио је главнокомандујући Ратне морнарице Русије, адмирал Александар Моисејев.
Моисејев је на Камчатки уручио орден Нахимова јединици нуклеарних стратешких подморница Тихоокеанске флоте у складу са указом председника Русије од 10. маја.
„Треба истаћи да су ово савремени бродови. То је потпуно други ниво технологије. Оружје одликује највећа техничка поузданост. А да не говорим о спремности за употребу оружја – изузетно је висока“, рекао је Моисијев.
Како је додао, 25. подморничка дивизија већ 50 година примењује „најсложеније системе које је човечанство направило – нуклеарне подморнице-крстарице које су наоружане најмоћнијим и најразорнијим оружјем“. По речима Моисијева, управо то оружје осигурава безбедност.
Подсећамо, у јулу је корвета Тихоокеанске флоте „Совершени“ учествовала у заједничким вежбама са поморским снагама Кине. Маневри су одржани у оквиру руско-кинеског заједничког патролирања у Азијско-пацифичком региону. Маринци Тихоокеанске флоте учествовали су и у вежбама „Океан-2024“.
Нуклеарна подморница пројекта Бореј Кнез Владимир - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2024
РУСИЈА
Руске нуклеарне подморнице пете генерације бориће се против робота
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала