- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Завршено историјско прво коло Лиге шампиона – Звезда остала испод црте

© Sputnik / Петар МиловановићЛига шампиона, Црвена звезда - Бенфика
Лига шампиона, Црвена звезда - Бенфика - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2024
Пратите нас
Завршено је прво коло Лиге шампиона у новом формату, а једини српски представник Црвена звезда на првој табели налази се на 25. месту.
Историјско прво коло Лиге шампиона у новом формату донело је пуно узбуђења и голова, а дефинитивно су се издвојили фудбалери Бајерна који су победили Динамо резултатом 9:2 и тако постало први тим икада који је у елитном такмичењу на једној утакмици уписао девет голова.
Од ове сезоне сви клубови налазе се на истој табели, а директан пролаз у осмину финала обезбеђује осам најбољих тимова, док се тимови од девете до 24. позиције боре у плеј-офу, а остали од 25. места испадају из такмичења.
После пораза од Бенфике (2:1) Црвена звезда налази се управо на 25. месту, односно српски тим је први испод црте.
Исти учинак као Звезда имају и Барселона, Лајпциг и Штурм, али се сва три тима налазе испред црвено-белих на табели.
Уколико тимови имају исти број бодова, наредни критеријум који се гледа је гол-разлика. Ова четири тима једнака су и по томе па је тако морао да се гледа следећи критеријум односно број постигнутих голова. Звезда, Лајпциг, Барселона и Штурм изједначени су и у тим параметрима па се тако отишло још даље.
Наредни критеријум који се гледа јесте број у гостима. С обзиром на то да је Звезда играла код куће, а остала три тима са истим учинком у гостима где су дали по гол јасно је због чега су заузели боље позиције на табели.
Уколико се деси да су и ови параметри изједдначени гледају се редом број победа, број победа у гостима, фер-плеј бодови односно одузимање три бода за црвени картон, а један за жути, а на крају би позицију могао да одреди чак и клупски коефицијент уколико су неки тимови у свим наведеним параметрима изједначени.
Тренутна табела ипак не мора ништа да значи јер је такмичење тек почело и има много времена за промене на њој. Фудбалери Звезде утисак и место на табели пробаће да поправе првог октобра када у Милану играју против Интера.
Новак Симовић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2024
СПОРТ
Одређен судија за 174. вечити дерби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала