- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ударац за Звезду пред одлазак на мегдан Партизану

© Sputnik / Лола ЂорђевићЦрвена звезда
Црвена звезда  - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2024
Пратите нас
Талентовани десни бек Црвене звезде Огњен Мимовић повредио је метатарзалну кост у стопалу и очекује га дужа пауза. Додатни лекарски тестови кој је урадио после меча првог кола Лиге шампиона са Бенфиком (1:2) показују да је тежа повреда и он неће бити на располагању Владану Милојевићу.
Огњен Мимовић био је један од најбољих појединаца Црвене звезде у двобоју на премијери нове сезоне Лиге шампиона са лисасбонским тимом, али се у 26. минуту повредио.
Такав епилог проузроковао је "тумбање" последње и средње линије, јер је Словенац Елшник отишао на левог бека, док је Корејац прекомандован десно.
Иако дефанзивац, Мимовић је заиста био један од најопаснијих по гол Трубина. Много је трчао, убацивао се из другог плана, нудио, шутирао, али је повреда стопала утицала да превремено напусти терен.
Надали су се сви у Црвеној звезди да ће повреда бити лакше природе и да није ништа озбиљно, али су лекарски прегледи показали да је повредио метатарзалну кост и предстоји му вишенедељна пауза.
Према првим прогнозама Мимовићу предстоји између четири и шест недеља да буде ван терена, па ће Владан Милојевић морати да пронађе друго решење на месту десног бека за 174. вечити дерби са Партизаном, који је на програму у понедељак од 21 час у Хумској.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2024
СПОРТ
Фудбалске звезде покрећу штрајк – УЕФА и ФИФА на удару
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала