- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Испловили ратни бродови: Русија и Кина увежбавају заједничку одбрану на мору

© Sputnik / Василиј Батанов / Уђи у базу фотографијаРатна морнарица Русије
Ратна морнарица Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2024
Пратите нас
Руско-кинеске поморске војне вежбе „Бејбу/Сарадња – 2024“ почеле су у Тихоокеанској флоти, саопштила је прес-служба флоте.
„Заједнички одред ратних бродова Тихоокеанске флоте и Ратне морнарице Кине испловио је на море из Владивостока у циљу одржавања заједничке руско-кинеске поморске војне вежбе 'Бејбу/Сарадња – 2024“. Пре него што је одред ратних бродова две земље напустио базу, одржано је свечано постројавање и руководиоци с обе стране су објавили да почињу заједничке вежбе“, наводи се у саопштењу.
У току следеће недеље заједнички одред бродова ће у Јапанском мору увежбавати одбијање напада условног противника из ваздуха, са воде и подводне средине, извешће заједничко маневрисање и одбрану у незаштићеном подручју. Посаде бродова извешће артиљеријску паљбу и низ вежби уз употребу ПВО и протвподморничког наоружања.
Са руске стране у вежбама учествују велики противподморнички бродови „Адмирал Пантелејев“ и „Адмирал Трибуц“, мали противподморнички бродови МПК-82 и МПК-107, као и мали ракетни брод „Смерч“ Тихоокеанске флоте. Из Ратне морнарице Народне ослободилачке армије Кине у вежбе су укључени разарачи „Сининг“ и „Вуси“, фрегата „Линг Ји“ и брод за снабдевање „Таиху“.
Кинески бродови стигли су у Владивосток у среду.
Парада Ратне морнарице Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
РУСИЈА
Ратне морнарице Русије и Кине извеле заједничке вежбе у Јапанском мору /видео/
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала