- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Сутра измештање гранате заостале из Првог светског рата из центра Београда

© Sputnik / Лола ЂорђевићСектор за ванредне ситуације-МУП Србије
Сектор за ванредне ситуације-МУП Србије  - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2024
Пратите нас
Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова ће у недељу, 22. септембра вршити измештање артиљеријске гранате заостале из Првог светског рата са локације у Влајковићевој улици у Београду, на безбедну локацију ван града где ће бити уништена, саопштио је МУП.
Грађанима који живе у непосредној близини, припадници Сектора за ванредне ситуације од данас деле флајере са детаљним упутством о њиховом неопходном поступању, ради безбедног измештања ове заостале гранате.
Како је наведено, неутрализација и измештање гранате биће изведени 22. септембра од 8 до 12 часова са локације Влајковићева 3.
Станари зграда у улицама Влајковићева, Трг Николе Пашића, Косовска, Мајке Јевросиме, Светогорска и Кондина до 21. септембра треба да уклоне своја паркирана возила из свих улица које ограничавају Дом Народне Скупштине Србије и то Влаковићева (од 1 до 19), Косовска (број 17-51) и Трг Николе Пашића, а у супротном ће возила бити премештена на паркинг на Славији и Старом Сајмишту.
Грађани, уколико су у могућности, треба да напусте своје станове у времену од 8 до 11 часова, а уколико нису, да отворе прозоре, спусте ролетне и удаље се од прозора, наводи МУП.
Грађани треба да се придржавају свих наредби и упутстава надлежних органа и да прате информације које се упућују преко средстава јавног информисања и надлежних органа.
Граната у Влајковићевој откривена је 18. септембра приликом радова на изградњи подземне гараже.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала