- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Директор Звезде о забрани навијача у Италији: „УЕФА на нашој страни – линија мањег отпора“

© Sputnik / Петар МиловановићМаракана
Маракана - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
Пратите нас
Оперативни директор Црвене звезде Марко Петровић изјавио је да је УЕФА на недавном састанку стала на страну црвено-белих, додајући да је одлука да навијачима из Србије буде забрањен улазан ка стадион у Милану за мечеве Лиге шампиона са Интером и Миланом линија мањег отпора.
Црвена звезда биће лишена подршке својих највернијих навијача за мечеве Лиге шампиона 1. октобра са Интером и 11. децембра са Миланом.
С тим у вези огласио се директор клуба с Маракане Марко Петровић. Према његовим речима и мишљењу, таква одлука једноставно је била лакша за домаћина због организације.
„Рекао бих да је италијанска полиција ишла линијом мањег отпора. Због процене безбедносних ризика забрањена је куповина карата и долазак навијача. Апелујемо на наше навијаче да не крећу пут Милана“, рекао је Петровић гостујући на ТВ Прва у емисији „Јутро“.
Појаснио је затим и на кога се све поменута забрана односи, односно кога све обухвата.
„Односи се на српске држављане и држављане других земаља српског порекла. Биће им забрањена куповина карата, а биће контролисан и улазак на стадион. Знамо да су наши људи сналажљиви, уколико би дошли до карте на други начин, њима би био забрањен улазак на сам стадион. Италијанска полиција ће контролисати и систем куповине карата и уласка на стадион. Сваки навијач мораће да покаже идентификациони документ“, објашњава Петровић.
Искорисио је оперативни директор српског шампиона прилику да још једном апелује на Делије да не крећу пут Милана за меч 2. кола Лиге шампиона.
„Ми апелујемо на наше навијаче да не крећу. Знамо да је одређени број њих купио авионске карте и резервисао хотеле. Наша процена је да ће они бити рестриктивнији за улазак у земљу, што је за очекивати. Италијани не желе уопште да дође до тога да се Срби окупе тог дана. Апелујемо да се не креће на пут. Неће успети да уђу на стадион, италијанска полиција је ригорозна. Навијачима Фејенорда је забрањено двапут, навијачима Ајнтрахта исто. Очигледно да у тим случајевима иду линијом мањег отпора. Било је у више наврата фудбалу, слична одлука прошлог децембра за кошаркашку утакмицу између Олимпије Милана и Звезде. Имали смо састанак прошлог уторка где су били представници наше и италијанске полиције, оба клуба и УЕФА. Ми смо бурно реаговали са стране клуба, не волимо чињеницу да ће Звезда бити без подршке Делија. Било би их 4.000, пун гостујући сектор. УЕФА је стала на нашу страну, желе да дођу гостујући навијачи. Међутим, правила су таква да преовлађује став локалне полиције. Ни УЕФА није могла ништа да уради. Нама преостаје могућност жалбе, али ни она не производи никакву промену одлуке. Она је коначна. Звезда ће бити без подршке својих навијача на обе утакмице у Милану“, рекао је за крај Марко Петровић.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
СПОРТ
Гол за победу са 60 метара – може!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала