- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Ракетни систем ураган у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија

УЖИВО Руске снаге уништиле енергетске објекте који су обезбеђивали рад украјинсих војних предузећа

Пратите нас
Специјална војна операција у Украјини, дан 942. Руске снаге гађале су енергетске објекте који су снабдевали украјински војно-индустријски комплекс. Уништена су два складишта наоружања и теретни брод са западним ракетама и муницијом. Спречен је пробој украјинске војске преко границе у Курској области, уништена база и резерве у Сумској области.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
11:23 22.09.2024
Најновији извештај Министарства одбране Русије:
Руске снаге уништиле су енергетске објекте који су обезбеђивали рад предузећа војно-индустријског комплекса Украјине и инфраструктуре војних аеродрома;
Украјинске снаге изгубиле су до 160 војника у зони одговорности руске групе снага „Север“. Уништено је борбено возило пешадије, хаубица Д-20 и две хаубице Д-30;
Група снага „Југ“ заузела је повољније положаје. У борбама је погинуло и рањено до 560 украјинских војника. Украјинске снаге изгубиле су два оклопна возила, 20 аутомобила, артиљеријско оруђе „арчер“, хаубицу ФГ-70, четири хаубице М777 и хаубицу „мста Б“. Уништена су два складишта оружја;
Група „Запад“ уништила је четири украјинске бригаде, противник је изгубио до 420 војника и пет складишта муниције. Уништена су два тенка, три камионета, две хаубице Д-20, две хаубице Д-30, артиљеријско оруђе „гвоздика“ и три оруђа М119, као и станица за контрабатеријску борбу АН/ТПКу-50 и пет складишта муниције;
Борци групе „Центар“ наставили су напредовање у дубину одбране противника и уништили 10 украјинских бригада, међу којима је и бригада за специјалне намене. Снаге групе одбиле су 11 контранапада украјинске војске. Противник је изгубио до 445 војника. Уништена су два оклопна возила, два камионета, хаубица Д-20 и три хаубице Д-30, као и станица за електронско ратовање „анклав“ и складиште муниције;
Снаге групе „Исток“ побољшале су предње положаје и одбиле три контранапада украјинске војске. Украјинске снаге изгубиле су до 145 војника, тенк, 12 аутомобила, хаубицу М777 и хаубицу ФХ-70;
Руске снаге групе „Дњепар“ уништиле су у последња 24 сата хаубицу „мста Б“ и три аутомобила, погинуло је и рањено више од 60 украјинских војника;
Руски ПВО системи уништили су током претходног дана шест ракета „хајмарс“, шест авионских бомби „хамер“ и 106 украјинских беспилотних летелица.
10:01 22.09.2024
Руске снаге извеле су ракетни напад из система „искандер“ на положаје украјинског ракетног система „хајмарс“ у Сумској области. Украјински систем је уништен, саопштило је Министарство одбране Русије.
У саопштењу се прецизира да су се украјински положаји налазили у насељу Шапошњиково, 10 километара југозападно од града Суми.
У нападу су уништена и два аутомобила и посада ракетног система.
09:58 22.09.2024
Дозвољавање Украјини да користи ракете „сторм шедоу“ за нападе дубоко у територију Русије укључиће Лондон у сукоб, упозорио је лидер британске партије Наслеђе Дејвид Кертен.
„Гранатирање Русије (ракетама) ‘сторм шедоу’ била би безумна ескалација која би директно укључила Велику Британију у сукоб између Русије и Украјине“, написао је он на друштвеној мрежи Икс.
09:01 22.09.2024
Један ватрогасац је погинуо, а два су рањена, током гашења пожара у ЛНР, након што се детонирао бојеви део украјинске беспилотне летелице која је пала у нападу на Новоајдарски округ, саопштило је Министарство за ванредне ситуације Русије.
08:25 22.09.2024
07:54 22.09.2024
Председник Украјине Владимир Зеленски у августу је послао захтев амбасадорима Васељенске патријаршије да се статус расколничке Православне цркве Украјине (ПЦУ) подигне на патријаршију, пише украјински портал „Страна“.
Портал наводи да је Зеленски захтев упутио током састанка са амбасадорима васељенског патријарха Вартоломеја, који су дошли у Кијев. Према његовим речима, егзарси су примили информацију и пренеће је патријарху, након чега ће се о том питању разговарати.
07:44 22.09.2024
У Полтавској области оштећен је енергетски инфраструктурни објекат, саопштио је шеф локалне регионалне администрације Филип Проњин.
Он је додао да су бројни потрошачи остали без струје.
07:18 22.09.2024
Самоходни минобацачи 2С4 „туљпан“ групе снага „Запад“ уништили су упоришта украјинске војске, саопштило је Министарство одбране Русије.
07:14 22.09.2024
Током ноћи одјекивале су експлозије у Харкову и Хмељницкој области Украјине, јавили су украјински медији.
07:13 22.09.2024
Руски ПВО системи уништили су током протекле ноћи 15 украјинских дронова авионског типа изнад пет руских области, саопштило је Министарство одбране Русије.
Шест донова оборено је изнад Азовског мора, четири изнад Ростовске области, два изнад Курске и по један изнад Астраханске, Белгородске и Вороњешке области.
07:10 22.09.2024
Авион Су-34 извео је напад на људство и концентрисање војне технике Оружаних снага Украјине у пограничном делу Курске области, саопштило је руско Министарство одбране.
Како се наводи у саопштењу, удар је изведен авионским навођеним бомбама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала