- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездо, опрез! Швабе „бациле петарду“ и понизиле Дортмунд

© Sputnik / Петар МиловановићЛига шампиона, Црвена звезда - Бенфика
Лига шампиона, Црвена звезда - Бенфика - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
Пратите нас
Фудбалери Штутгарта, ривала Црвене звезде у Лиги шампиона, декласирали су као домаћини Борусију из Дортмунда резултатом 5:1 у мечу 4. кола немачке Бундеслиге.
Штутгарт ће гостовати Црвеној звезди у петом колу Лиге шампиона, 27. новембра, тако да ће релативно ускоро заиграти и у Београду пред љубитељима фудбала.
Домаћин је пред свих 60 хиљада навијача на распродатих МХП Арени повео већ у 4. минуту, после првог озбиљног напада. Максимилијан Мителштат је упослио Дениза Ундава, а најбољем стрелцу "Шваба" није било тешко да искоса са десетак метара пошаље лопту у мрежу и стигне до другог гола у Бундеслиги а четвртог укупно у сезони.
У 21. минуту Штутгарт је дуплирао предност. Леви бек Мителштат је одлично центрирао, а Ермедин Демировић ударцем главом са десетак метара матирао немоћног голмана гостију Грегора Кобела. Швајцарски голман је затим у два наврата спречио нападаче Штутгарта да постигну трећи гол.
Све дилеме око победника решио је Енцо Мило у 62. минуту. Француски везиста је после корнера остао сам на другој стативи и лако са петерца послао лопту у мрежу.
Почасни гол гости су дали у 75. минуту, доскорашњи члан Штутгарта Серху Гираси је био стрелац, а резервиста Џејми Гитенс асистент. Гираси из поштовања према бившем клубу није прославио гол.
Мило је одличну партију крунисао са још две асистенције. Прво у 80. минуту, кад је сјајно прошао по страни и асистирао Ел Билалу Туреу, а резервиста је лако послао лопту у мрежу. Затим је Мило у 90. минуту после контранапада одлично додао до Ундава који је улетео у шеснаестерац и лако матирао Кобела други пут на утакмици.
Навијачи домаће екипе су сваки додир Валдемара Антона са лоптом испратили увредама и звиждуцима, очигледно репрезентативцу Немачке нису опростили прелазак у ривалски клуб.
Штутгарт сад има седам бодова и шести је на табели, а седам бодова после првог пораза у сезони има и Борусија која је сад осма.
Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
СПОРТ
Сферопулос о поразу: „Без одбране нећемо имати шансе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала