- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Зеленски одабрао пут ескалације, нисмо упознати са његовим мировним планом

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаУкрајински председник Владимир Зеленски
Украјински председник Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2024
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски изабрао је пут ескалације након напада украјинских милитаната на Курску област, то је „најбољи одговор” свима онима који су се надали да Кијев тежи миру, изјавио је у интервјуу Спутњику заменик сталног представника Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.
„Ми судимо о ономе што други чине, према њиховим поступцима, не према њиховим речима. Према томе, Зеленски је јасно одабрао пут ескалације када је извео напад на Курску област Руске Федерације. Сматрам да је то био најбољи одговор свима који су се надали да украјинско руководство тежи миру”, рекао је Пољански.
Поред тога, он је истакао да Русија није упозната са „мировним планом” украјинског председника за украјинску кризу и није била позвана да учествује у његовом разматрању.
„Тешко нам је да разумемо шта је на уму лудака. Не знамо шта планира Зеленски, а и око његовог боравка овде диже се велика бука око тога шта намерава или не намерава да предложи”, оценио је дипломата.
Истовремено, Пољански је истакао да ће Запад морати да подржи ову „ПР кампању украјинског лидера, чији је мандат већ истекао и да задржи украјинско питање у центру пажње међународне заједнице”.
„То тренутно није тако лако, за њих је то тежак задатак”, закључио је дипломата.
Подсетимо, интензивни напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација.
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Специјална операција у Украјини
Захарова: Иза украјинских терористичких напада на руској територији су САД, Британија и НАТО
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала