- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Снимак који је изазвао буру: Немачки полицајци јуре и приводе дечака с палестинском заставом /видео/

© Фото : Снимак са екрана/Твитер/EsheruНемачка полиција јури дете
Немачка полиција јури дете - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2024
Пратите нас
Видео снимак који приказује немачку полицију како јури и приводи дете на пропалестинском протесту у Берлину постао је виралан на интернету, а корисници друштвених мрежа били су огорчени јер се малолетник нашао на мети полиције.
На снимку објављеном на интернету у недељу се види дечак стар отприлике десет година који носи палестинску заставу и бежи од групе наоружаних полицајаца. Они су га на крају ухватили и одвели до полицијског комбија. Јасно се види да је дете уплакано и уплашено.
На снимку се чују и сведоци овог догађаја који вичу „срам те било” и позивају на ослобађање дечака на немачком и арапском језику. Виде се и много други људи како снимају овај инцидент на мирном скупу.
Иако се на снимку не види да су полицајци зграбили дечака или га повредили, ситуација је изазвала салву критика на интернету. Корисници на мрежи Икс, Инстаграму* и Фејсбуку* критиковали су полицајце јер су уплашили дете.
Један корисник је питао да ли полиција нема ништа прече од јурњаве детета „због ношења заставе“.
Други је написао: „Захваљујући Палестини, сада знамо да су западне вредности о човечности и слободи лажне."
Многи су упоређивали поступке полицајца са нацистима из времена Другог светског рата и оптуживали Немачку да је „саучесник у геноциду Палестинаца“.
Док неки на мрежама мисле да је дечак можда подстакао потеру провоцирајући полицију, већина се сложила да су полицајци отишли ​​предалеко.
„Изгледа да Немачка поново показује своје старо лице. Овај филм смо гледали два пута, знате, не радујем се трилогији. Хвала ти, Палестино, што си показала људима у свету како изгледају слобода говора и демократија“, написао је други корисник.
Нејасно је шта је довело до инцидента и да ли је полиција имала разлога да приведе дете. Немачки медији до сада, нису известили о овом догађају.
* Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала