- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Београдска филхармонија 27. септембра отвара нову сезону концертом у част Ивана Тасовца

© Фото : Спутњику уступила Београдска филхармонија/Марко ЂоковићБеоградска филхармонија са шефом диригентом Габријелом Фелцом
Београдска филхармонија са шефом диригентом Габријелом Фелцом - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
Пратите нас
Београдска филхармонија отвориће нову сезону 27. септембра у дворани Коларчеве задужбине концертом посвећеним успомени на Ивана Тасовца. Београдски филхармоничари наступиће под вођством шефа-диригента Габријела Фелца, саопштено је из те установе.
Београдска филхармонија припрема петосатни маратон под називом „Амадеус, Амадеус!“, у знаку једног од највећих музичких генијалаца, Волфганга Амадеуса Моцарта, а оркестру ће се као солисткиња придружити прослављена пијанисткиња Јасминка Станчул.
Нови век Београдске филхармоније наставља се сезоном „До последњег такта“ и почиње неким од најлепших Моцартових композиција које ће филхармоничари свирати „до последњег даха“, наведено је у саопштењу.
Старт маратонског подухвата биће уз звуке серенаде односно уз Гран партиту у Бе-дуру, а љубитеље симфонија обрадоваће оне чувене под називом „Прашка“и „Јупитер“.
Јасминка Станчул, драга гошћа Београдске филхармоније, аустријска пијанисткиња пореклом из Србије, изводи узбудљиви Концерт за клавир у де-молу, а до поноћи ће се одбројавати уз звуке најпознатије Моцартове композиције „Мале ноћне музике“ и „Поноћне серенаде“.
За само 35 година живота, Волфганг Амадеус Моцарт оставио је непроцењиво музичко благо које изазива непрекидњу радост слушања и свирања.
Заједно с већ доказаним музичким „маратонцем“, Габријелом Фелцом, публика ће у његовој музици уживати од 19 часова, па готово до поноћи, уз три паузе између дела.
Улазнице за свечано отварање филхармонијске сезоне су одавно распродате, а оне за стајање биће у продаји сат времена уочи концерта, односно од 18.00 сати на благајни Коларца.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала