- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја: Веома сам поносан и почаствован што смо добили српска одликовања

© Фото : Снимак са екрана/Инстраграм/будућностсрбијевПредседник Србије Александар Вучић уручио је у понедељак у Њујорку орден српске заставе првог степена сталном представнику Руске Федерације при Уједињеним нацијама Василију Небензји.
Председник Србије Александар Вучић уручио је у понедељак у Њујорку орден српске заставе првог степена сталном представнику Руске Федерације при Уједињеним нацијама Василију Небензји. - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
Пратите нас
Стални представник Руске Федерације при Уједињеним нацијама Василиј Небензја захвалио је српском председнику Александру Вучићу на признању које му је доделио у понедељак у Њујорку и истакао да му је велика част што је одликован.
Вучић је Небензји уручио орден српске заставе првог степена, а орденом српске заставе другог степена одликоване су амбасадорка Ана Јевстигњејева, заменица сталног представника Руске Федерације при УН, као и амбасадорка Марија Заболоцка, заменица сталног представника Руске Федерације при УН.

„Веома ми је драго и поштујем што смо добили ово одликовање, посебно од вас лично. Русија и Србија негују дугогодишње односе, и не само односе, већ и пријатељство и братство. Гледамо на свет истим очима, бранимо исте вредности и принципе, а то се односи и на Косово и Метохију, које је колевка српског народа. Српски народ је исказао своје братство када је прихватио на хиљаде руских избеглица који су побегли од ужаса револуције, а Руси који су се населили у вашој земљи одужили су се тако што су свесрдно подржавали развој Србије“, рекао је Небензја новинарима.

Он је истакао да има много руско-америчких пријатеља из Србије и да они са топлином, захвалношћу и симпатијама, памте Србију.
„Такође, наша православна вера нас повезује. Борили смо се заједно током Другог светског рата против нацизма, и обе наше земље су осетиле ужасе и претрпеле страшне губитке. Желимо да више нема ратова, али хегемонија у неким земљама, чија имена сви знамо, и даље постоји и ми ћемо остати на страни Србије у њеној праведној борби за очување интегритета и свега што је у срцу Србије. Још једном, господине председниче, хвала вам на одликовањима које сте нам уручили", рекао је Небензја Вучићу.
Василиј Небензја и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2024
СРБИЈА
Вучић одликовао Небензју орденом српске заставе првог степена
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала