Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Породица и мештани окупили се у Бањској на месту где је погинуо Стефан Недељковић

© Tanjug / STRПородица и мештани окупили се у Бањској на месту где је погинуо Стефан Недељковић
Породица и мештани окупили се у Бањској на месту где је погинуо Стефан Недељковић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
Пратите нас
Породица, пријатељи и мештани окупили су се данас у Бањској код Звечана како би упалили свеће на месту где је пре годину дана у сукобу са тзв. косовском полицијом живот изгубио Стефан Недељковић.
Драган Недељковић, отац убијеног Стефана, изјавио је да је прошла једна болна година за њега и његову породицу.
„Морамо да издржимо и морамо да будемо јаки. Људи хоће овде да дођу, не само данас, дођу кад имају времена да запале свећу. Видите да је мало неприступачно, али ће кроз неко време ово морати да се уреди“, рекао је Драган Недељковић.
На месту где је страдао Стефан Недељковић данас су били и родитељи и брат Бојана Мијаиловића, који је такође страдао у сукобу.
„Они и дан данас не знају место где је њихов син страдао. Молим вас да се у међувремену распитамо и да помогнемо људима да и они дођу на то место и запале свећу. Ја сам платио један крст који би требало овде да поставимо, тренутна ситуација не дозвољава, али када дође време поставићемо обележје и оно ће овде да стоји“, рекао је Недељковић.
Пре годину дана, 24. септембра 2023, године, у Бањској су у сукобу локалних Срба и тзв. косовске полиције погинули Стефан Недељковић, Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић, а страдао је и један припадник тзв. косовске полиције.
Епархија рашко-призренска раније је саопштила да ће Манастир Светог архиђакона и првомученика Стефана у Бањској бити затворен за посете од 23. до 26. септембра из безбедносних разлога и очувања мира, који је, како је наведено, у овом тренутку манастиру преко потребан.
Постављање табли за улицу Африма Буњакуа на путу ка Бањској. - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
СРБИЈА
Шта Приштина сад смера: Пут до Бањске названом по албанском полицајцу, дронови снимају подручје
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала