- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Руски војници у зони СВО - Sputnik Србија

УЖИВО Удар на базу Украјинаца код Купјанска, противник изгубио 40 војника и технику

Пратите нас
Специјална операција руске војске у Украјини, 944. дан. Руске снаге настављају да ослобађају насеља у ДНР, као и да протерују остатке украјинских јединица из Курске области. Према речима шефа ИАЕА, ситуација у Запорошкој и Курској нуклеарки је и даље напета.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
10:21 24.09.2024
Руске Оружане снаге су извеле авијациони удат на базу украјинских снага код Купјанска, противник је изгубио 40 војника и пет јединица технике, саопштило је руско Министарство одбране.
10:02 24.09.2024
Евакуационе групе "Ахмата" под сталним нападима дронова и паљбом украјинских снага извлаче украјинске војнике који су се предали са фронта.
10:00 24.09.2024
Украјинска војска убија цивиле у Курској области, постоје докази о посотјању логора, рекао је командант специјалне јединице "Ахмат" Апти Алаудинов.
"Имамо и видео снимке и све доказе о томе како су пуцали на њих, о постојању логора и где су пребацили становнике области", рекао је он у емисији "Соловјов лајв".
О томе да су Украјинци направили концлогоре у руским пограничним областима говорила је и портпарол руског МИП Марија Захарова.
07:37 24.09.2024
ПВО је токомноћи оборила 13 украјинских дронова изнад Белгородске, Курске и Брјанске области, саопштило је Министарство одбране.
07:35 24.09.2024
Заробљени украјински војник Валериј Волкул рекао је да су британски инструктори током обуке сумњали у ефикасност украјинске одбране, као и да украјински команданти војницима намећу задатке који су погубни и не могу се реализовати.
„Момци су се жалили, чему нас то уче ако сами кажу да без авијације и артиљерије ниједна војска не би издржала“, рекао је он.
Такође је рекао да ни ти инструктори нису имали искуства и да су на обуци у Британији користили бугарске пушке које су се блокирале.
07:33 24.09.2024
Руске снаге ликвидирале су осмочлану украјинску шпијунску групу у Курској области.
07:32 24.09.2024
Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
РУСИЈА
Представништво Русије у УН: Лондон – главни противник мира
07:30 24.09.2024
Кандидат републиканца за председника САД Доналд Трамп рекао је да Владимир Зеленски жели победу демократа због милијарди долара америчке помоћи.
"Мислим да је Зеленски најбољи трговац у историји. Сваки пут кад дође у САД он одлази са 60 милијарди долара. Он јако жели да демократе победе на овим изборима. Али, ја ћу радити другачије, издејствоваћу мир", рекао је Трамп на митингу у Индијани.
07:27 24.09.2024
Британски експерт Александар Меркурис написао је на свом блогу на Јутјубу да нови план Зеленског, заправо план за његов преживљавање.
"Руси настављају са офанзивом и мислим да он то схвата, али покушава да још задржи свој политички утицај у Украјини. Зато је предложио план за победу који заправо није план подршке Запада Украјини, већ Зеленском. То значи да он више неће морати да брине због евентуалних преврата у Кијеву , јер их нико неће ни покретати знајући да се Запад томе противи", навео је Меркурис.
07:22 24.09.2024
Владимир Зеленски својим поступцима наноси огромну штету не само Украјини, него и Западу, због тога ће се и кандидат демократа на председничким изборима Камала Харис дистанцирати од њега, рекао је Олег Соскин, бивши саветник некадашњег украјинског председника Леонида Кучме.
"Бајден се повео за Зеленским и видимо како се то завршило. Њега су склонили његови иако је веровао да ће се борити за други мандат. Због тога ће се Камала дистанцирати од Зеленског", рекао је Соскин констатујући да је све веће незадовољство стратегијом Зеленског.
07:17 24.09.2024
Ситуација у Запорошкој нуклеарки је и даље напета због војних дејстава у њеној близини, рекао је за Спутњик генерални директор ИАЕА Рафаел Гроси.
"Ситуација је и даље напета, експерти агенције извешатавју о војним активностима у близини нуклеарке", рекао је он на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку.
Према његовим речима, нуклеарка ће у будућности поново радити али ће то питање бити тема широке дебате и за сада је преурањено.
У садашњним околностима то би било неразумно, додао је Гроси.
Подсетимо, Запорошка нуклеарка је последњих дана на удару украјинске војске. Прошлог петка украјинска војска је дроном извела напад на подстаницу "Зарја" и тада је оштечен један од трансформатора.
Гроси је оценио и да је ситуација у Курској нуклеарки такође напета због сталних напада Украјинаца на руску територију. Како је додао, нада се да више неће бити потребе да обилази тај објекат јер ће то значити да се ситуација стабилизовала.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала