- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган: САД не желе Украјину у НАТО

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и бројне чланице НАТО-а не желе да Украјина буде чланица блока, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

„САД, пре свега, не желе да Украјина постане чланица НАТО-а. Низ чланица Северноатлантске алијансе не желе придружење Кијева блоку. Треба да донесемо одлуку на основу чињеница које видимо. Полазећи од тих факата, видимо да ово питање (предлог за ступање Украјине у НАТО) није питање које треба донети усијане већ хладне главе. Када доносимо одлуке, узимамо у обзир ставове свих чланица и одлучујемо на основу тога“, рекао је турски лидер у интервјуу ТВ Ен-Би-Си, одговарајући на питање о ставу Турске на тему придружења Украјине НАТО-у.

Поред тога, кад су у питању односи са Русијом, Ердоган је истакао да су односи са Москвом вишедимензионални, сарадња две земље се наставља, економски односи се проширују.
„Наши односи са Русијом су вишесмерни: политички, економски, културни, повезани са одбрамбеном индустријом“, нагласио је турски председник.
Претходно, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је 5. јула изразио наду да ће Украјина постати чланица Северноатлантске алијансе до 2034. године.
Говорница у конференцијској сали у седишту НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Специјална операција у Украјини
Амерички медији: Постоје несугласице у НАТО-у око чланства Украјине
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала