- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Нема дијалога о обнављању прехрамбеног споразума

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
Пратите нас
Тренутно се не води никакав дијалог о обнављању прехрамбеног споразума, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„У овом тренутку нема дијалога о овом питању. Већ постоји одређено искуство у неспровођењу прехрамбеног споразума, ми првенствено полазимо од тог искуства, и у сваком случају, ово је веома сложена тема која зависи од огромног броја фактора“, рекао је Песков, одговарајући на питање да ли у Кремљу сматрају да је могућа обнова прехрамбеног споразума, након што је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган на састанку са украјинским лидером Владимиром Зеленским изјавио да ће Анкара предузети напоре за обнављање овог споразума и прекид ватре у Украјини.
Портпарол је, такође, назвао фаталном грешком став Зеленског о „присиљавању Русије на мир“, напомињући да ће ова заблуда неизбежно имати последице по Кијев.
„Са мог становишта, ова позиција је фатална грешка. Фатална грешка, системска грешка, најдубља заблуда која ће, наравно, неизбежно имати последице по режим у Кијеву“, оценио је Песков.
Раније је Зеленски обраћајући се новинарима изјавио да има припремљен „план победе“ Украјине. Међу четири главна правца, према његовим речима су: „моћан пакет приморавања Русије да се рат оконча дипломатским путем“. Кијев се спрема да у току овог месеца представи план Бајдену. Портпарол Крема Дмитриј Песков изјавио је да ће Русија наставити специјалну операцију и достићи постављене циљеве.
Зеленски је током говора на седници Савета безбедности УН критиковао оне „у свету“ који „желе да разговарају“ са руским председником Владимиром Путином о решавању сукоба. У свом говору, Зеленски се поново заложио за коришћење његове „формуле мира“ за решавање сукоба. Он је такође позвао на „припрему другог мировног самита“ о Украјини како би се окончао сукоб са Русијом, али није прецизирао о чему ће се на њему разговарати. Зеленски је такође позвао Кину, Бразил, земље Азије, Латинске Америке, САД и друге да учествују у процесу решавања сукоба.
Паљба из самоходног минобацача 2С4 туљпан у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
Специјална операција у Украјини
Кремљ: Позитивна динамика у борбама за Угљедар
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала