- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И Алкарас се „запљунуо“ – шта је са Новаком?!

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
Пратите нас
Шпанац Карлос Алкарас изборио је учешће на завршном Мастерсу који ће од 10. до 17. новембра бити одржан у Торину, док Новак Ђоковић и даље није „чекирао“ карту јер се налази ван прве осморке.
Новак Ђоковић има рекордних седам освојених завршних мастерса, али то нема апсолутно никакве везе с тим да ли ће учествовати, јер најбољих осам у текућој сезони иду у Торино.
До сада су се „запљунули“ први тенисер планете Италијан Јаник Синер, фантастични Немац руског порекла Александар Саша Зверев и Карлос Алкарас који је стигао у Пекинг где ће играти на турниру у Кини.
Очекује се ускоро да ће то учинити и најбољи руски тенисер Данил Медведев, док ће се остали, укључујући и Новака Ђоковића, борити до самог краја. „Виђени“ у Торину за сада су још Американац Тејлор Фриц, Норвежанин Каспер Руд, Андреј Рубљов, Алекс де Минор, ту су још Ђоковић, Димитров, Пол, Циципас, Хуркач и нема сумње да ће трка за Торино бити ултра-узбудљива до самог краја.
Ипак, треба истаћи да највећем тенисеру свих времена то апсолутно није циљ, јер како је недавно рекао после Дејвис купа одржаног у Београду, њему је акценат на гренд слемовима, а све остало је остварио и освојио током пребогате каријере.
Ђоковић је до сада освојио рекордна 24 гренд слема, с тим што у 2024. години није успео да се домогне највећег трофеја, али је остварио сан узимањем златне медаље у Паризу.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
СПОРТ
Агонија Московљанке још траје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала