- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Артиљеријски одред оруђа пион у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија

УЖИВО Руска војска ослободила насеља Остро и Григоровку у ДНР

Пратите нас
Специјална војна операција у Украјини, дан 945. Руске снаге уништиле су украјинско предузеће за производњу и оправку авио-мотора. Украјинска војска покушава да се повуче из Угљедара, окруженог руским трупама. Савезници Кијева, неимпресионирани планом победе Зеленског, разматрају могућност обраћања руском руководству за решавање сукоба.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
11:52 25.09.2024
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров говори у Генералној скупштини УН  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
Специјална операција у Украјини
Лавров: УН ћути на нападе Украјине на Курску област
11:31 25.09.2024
Најважније из новог брифинга руског Министарства одбране:
Оружане снаге Русије ослободиле су насеља Остро и Григоровку у ДНР;
Руске снаге уништиле су центар за радио-везу Оружаних снага Украјине, као и погоне за производњу дронова;
Оружане снаге Русије током претходног дана одбиле су три контранапада украјинске војске, противник је изгубио готово 390 војника;
Оружане снаге Украјине изгубиле су током протеклог дана готово 120 војника у зони одговорности групе Север“;
ПВО средства су током претходног дана оборила четири навођене авионске бомбе „хамер“, 14 ракета „хајмарс“ и 31 дрон;
Група „Центар“ напредовала је у дубину одбране противника, украјинска војска изгубила је готово 580 војника;
Оружане снаге Украјине изгубиле су у зони одговорности групе „Дњепар“ готово 30 војника;
Група „Запад“ је током претходног дана одбила три контранапада Оружаних снага Украјине.
10:00 25.09.2024
09:37 25.09.2024
Руске снаге извеле су напад на луку у граду Јужно у Одеској области, где је јуче упловио брод са ракетама за ловце Ф-16, који није смео да ризикује истовар у луци Одеса, саопштио је за Спутњик координатор проруског илегалног покрета у Николајеву Сергеј Лебедев.
09:19 25.09.2024
Европа треба да одустане од мирољубивог начина размишљања када је у питању сукоб у Украјини, сматра данска премијерка Мете Фредериксен.
„Морамо да променимо свој поглед на свет. У Европи се и даље држимо мирољубивог начина размишљања. Мислим да треба да прекинемо ову дискусију и дамо све што је потребно и, напротив, питамо Украјину шта јој је потребно да победи“, објаснила је дански премијер.
09:06 25.09.2024
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган састао се са украјинским лидером Владимиром Зеленским у Њујорку и рекао да ће Анкара уложити напоре да оживи прехрамбени споразум и прекид ватре у Украјини.
„Током састанка разговарано је о билатералним односима Турске и Украјине, току рата и мировним напорима, регионалним и глобалним питањима. Председник Ердоган је на састанку рекао да је Турска одувек веровала да се украјинско-руски рат може окончати дијалогом, штитећи територијални интегритет и суверенитет Украјине и да Турска наставља да улаже напоре за постизање тог циља“, саопштио је кабинет турског председника.
Такође је наведено да је Ердоган рекао да је Турска спремна да предузме све могуће кораке како би помогла, укључујући посредовањем, постизање праведног и трајног мира, као и да ће се наставити напори за оживљавањем Црноморске прехрамбене иницијативе и постизањем прекида ватре између Украјине и Русије који може да се отвори врата мира.
08:17 25.09.2024
Авион Су-25 извео је напад невођеним ракетама на људство и оклопна возила украјинских снага у пограничном делу Курске области.
08:15 25.09.2024
Украјински медији јављају о експлозијама у Херсону, који је под контролом кијевских снага.
Према онлајн карти украјинског Министарства за дигиталне трансформације, тренутно је узбуна за ваздушну опасност на снази у Дњепропетровској, Полтавској, Сумској и Харковској области Украјине, као и у делу Запорошке области под контролом Кијева.
07:40 25.09.2024
Руски амбасадор у Албанији Алексеј Зајцев саопштио је да у новој тактичкој ваздухопловној бази НАТО-а у граду Кучова на албанској територији не планирају да врше обуку украјинских пилота за ловце Ф-16.
„Модернизација објекта се наставља. Планирано је да се аеродром користи као помоћна база за тактичку авијацију Здруженог ваздухопловства НАТО-а. Данас, колико је нама познато, нема говора о томе да се она уврсти у списак објеката Алијансе у којима се може организовати обука пилота борбених авиона Ф-16 за Украјину, као што нема ни самих ловаца Ф-16“, рекао је Зајцев за Спутњик.
Он је додао да су у граду Кучова тренутно распоређене беспилотне летелице „бајрактар ТБ2“ купљене од Турске.
Ловац Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
РУСИЈА
Русија: Игре НАТО на Балкану опасне - пример Србија; Украјинске пилоте не обучавају у Албанији
07:34 25.09.2024
Током ноћи изведен је напад на град Јужно у Одеској области, саопштио је координатор илегалног проруског покрета у Николајеву Сергеј Лебедев.
07:33 25.09.2024
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
РУСИЈА
Небензја открио који је услов да Русија заврши специјалну операцију;Украјинска војска на ивици слома
07:32 25.09.2024
Оружане снаге Украјине извеле су део својих група из Угљедара, остали су расути по граду и крију се, саопштили су у руској војсци.
Такође се додаје да је интензитет отпора Оружаних снага Украјине на овом делу фронта значајно смањен, при чему су највећу активност показали оператери дронова.
07:29 25.09.2024
Јединице беспилотне авијације десантних снага групе „Север“ спречиле су покушај украјинске војске да продре у дубину територије Русије и изврше ротацију снага, саопштило је Министарство одбране Русије.
07:28 25.09.2024
Јединице артиљеријског оруђа „хијацинт Б“ групе „Север“ уништиле су упоришта украјинске војске у пограничном делу Курске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала