- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Неочекивани сукоб у тениском свету – Синер не жели да стане уз Алкараса

© AP Photo / Ryan SunКарлос Алкарас и Јаник Синер
Карлос Алкарас и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2024
Пратите нас
Карлос Алкарас и Саша Зверев недавно су изазвали буру у тениском свету изјавама да је календар предугачак и да су сезоне изузетно напорне, а са тим се није сложио Јаник Синер, први тенисер света.
Од тренутка када су се Карлос Алкарас и Саша Зверев отворено супроставили систему, тениски свет поделио се на две стране. Шпански и немачки тенисер истакли су колико им је тешко да до краја одиграју изузетно дугачку сезону, али подршка није стигла са свих страна.
Јаник Синер има потпуно другачије виђење ситуације.
„Тачно је да је календар предугачак последњих година, али ми играчи сами можемо да изаберемо колико ћемо да играмо. Ова сезона је заиста набијена турнирима, али не мора сваки да се игра. Ако желиш можеш да играш, ако не можеш не мораш. На пример, ја прошле године нисам играо неке турнире јер сам желео да се посветим тренинзима“, рекао је Синер на ту тему.
Испратио је његове речи Алкарас који је касније проговорио о томе.
„Видео сам и чуо много играча који се жале на распоред, на календар. Неки играчи неће бити на мојој страни. На пример, Јаник Синер је такође био на конференцији овде и практично се није жалио. Причам у своје име, календар је јако тесан од прве недеље јануара до последње недеље новембра“, рекао је Алкарас.
Очигледно је да двојица предводника млађе тениске генерације имају потпуно два другачија мишљења и да чврсто стоје уз свој став. До недавно су Италијан и Шпанац имали сјајан однос ван терена, али ова расправа могла би много тога да промени.
Архива КК Џокер, уступљено Спутњику - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2024
СПОРТ
Јокићев клуб игра АБА 2 – Сомборци прихватили позив
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала